2 x Pacton truckopbouw en aanhangwagens voor Jan Snel

23 december 2016

2 Pacton combinaties voor Jan Snel

Jan Snel Transport heeft vorige week 2 door Pacton opgebouwde combinaties in gebruik genomen.
Volvo van Dijk leverde de 2 trucks welke Pacton voorzien heeft van een open laadbak opbouw. De engineering afdeling heeft de opbouw zo ontwikkeld, dat de laadhoogte maximaal blijft. Zowel de trucks als de aanhangwagens hebben een chassishoogte van ca. 1.000 mm. Naast de opbouw van de truck heeft Pacton ook de aanpassingen aan het chassis van de truck ten behoeve van de montage van de opbouw, in eigen huis gerealiseerd.

Om de combinatie te completeren heeft Pacton ook 2 speciale lage middenas aanhangwagens (MXD.218.L) ontwikkeld en geleverd. Deze zijn voorzien van verschillende bindogen, rongkokers en twistlocks en zijn daarmee uitermate geschikt voor het transport van kantoorunits en containers. De 9-tons BPW schijfremassen zorgen voor een GVW van 18 ton.
De trucks zijn voorzien van een standaard kopschot, de aanhangwagens daarentegen hebben geen kopschot, maar zijn voorzien van een 4-tal rongkokers tegen het voorkalf. Hierin kunnen rongen geplaatst worden die dan dienst doen als kopschot, bij overstekende lading kunnen deze achterwege worden gelaten.

Onder de aanhangwagens en de trucks zijn een aantal verschillende opbergvoorzieningen geplaatst, zoals een rongenrek, kisten en een stophoutbak. Tussen de assen van de aanhangwagens is een speciale opbergvoorziening voor een ladder gemonteerd, welke gebruikt wordt wanneer de chauffeur de hoge lading moet afdekken. Deze opberging werd speciaal voor deze 2 aanhangwagens ontwikkeld.

Jan Snel Transport
Jan Snel Transport is al een halve eeuw dé specialist als het gaat om veelzijdig transport door heel Europa – van de eigen flexibele bouwsystemen tot units en opslagcontainers voor derden. Daarnaast zijn zij expert op het gebied van transport voor de recyclingbranche (o.a. ferro en non-ferro metalen en kunststofrestanten).