3-assige Pacton schuifzeilen oplegger voor C. Nieuwkoop

15 mei 2016

Recent leverde Pacton een 3-assige gestuurde schuifzeilen oplegger (TBD.345.T-EKP1) aan C. Nieuwkoop uit Werkendam. In nauw overleg met de heer Corné Nieuwkoop, is deze oplegger speciaal naar zijn eisen en wensen ontwikkeld en geproduceerd.
Gedurende het bouwproces was de heer Nieuwkoop regelmatig aanwezig, om eventuele aandachtspunten direct te kunnen bespreken. "Het is fijn om zelf zoveel inbreng te kunnen hebben", aldus Corné.

De oplegger is voorzien van 3 stuks 11-tons BPW assen met trommelremmen, waarvan de achterste as stangen gestuurd. In combinatie met de 1.810 mm asafstanden, is een aslast van 30 ton mogelijk. Voor een betere koppeldruk bij het leeg rijden met de kooiaap en om onnodige slijtage te voorkomen is de voorste as voorzien van een aslift.
Om het onderhoud aan de besturing en assen te vereenvoudigen is een centraal smeersysteem met 2-vet gemonteerd.

De Pacton schuifzeilenopbouw is uitgerust met de standaard 28mm hardhouten vloer en schuifkap en een speciaal Pacton snelspansysteem. Hierdoor zijn de schuifzeilen in 1 handeling te openen en te sluiten. Doordat het snelspansysteem uit 2 spanners per zijde bestaat, zijn de zeilen ook in 2 delen te openen. De achterzijde is voorzien van een kooiaap aanpassing met pneumatisch bediende uitschuifkokers. De snelsluitzeilen en de pneumatisch bedienbare kooiaap steunen verhogen de efficiëntie bij het laden en lossen aanzienlijk.

Tussen de 1ste en 2de as zijn aan de linker en rechterzijde speciale RVS kisten aangebracht. Aan de linkerzijde zijn hierin het heffen-en-zakken-ventiel en het Wabco smartboard aangebracht.

Aan de afwerking van de oplegger is veel aandacht besteed. Zo is de  oplegger volledig geschoopeerd om de levensduur te verlengen. Naast het chassis en de carrosserie zijn veel onderdelen in kleur meegespoten en is de verlichting uitgevoerd in LED.

C. Nieuwkoop
Corné Nieuwkoop is actief in zowel het vervoer van potgrond en kunstmest alsook zakgoed en het transport van bouw/ afbouwmaterialen.