ALBERS TRANSPORT VERTROUWT STEEVAST OP LICHTE KENNIS-KRAANOPLEGGERS

29 januari 2018

 

DOESBURG - Albers Transport uit Doesburg kocht de afgelopen jaren meerdere Kennis-kraanopleggers in de Light variant. De laatste in een order van vier wordt binnenkort door Pacton Trailers uit Ommen afgeleverd. Eigenaar Marc Albers van het transportbedrijf streeft vooral standaardisatie van zijn wagenpark na. "Dat is gemakkelijker voor de klant, de chauffeurs én voor het onderhoud." 

Een zo homogeen mogelijk wagenpark is gemakkelijker in de dagelijkse praktijk. Albers zweert erbij: "Een truck of trailer met steevast dezelfde opties is veel eenvoudiger  in het gebruik, beheer en onderhoud. Met 50 trucks en 55 trailers in het wagenpark biedt dat een aanzienlijke meerwaarde. Dus kiezen we altijd voor dezelfde opties op onze trailers, met altijd een lichte kraan van 14 ton/meter. Nog een voordeel, ook voor de producent is het gemakkelijker. Met één kort telefoontje naar Willem Koens van Pacton Trailers plaats ik een nieuwe bestelling. Doe er maar weer twee, zeg ik dan." 

Lichter, niet duurder 

Albers dacht - enige jaren geleden - actief mee in de ontwikkeling van de Light-variant van de Kennis-kraanopleggers. De TPL-trailers beschouwt hij dus ook een beetje als zijn kindje. "Het is een fantastische trailer, die conventioneel gebouwd wordt, maar toch beduidend lichter is, dankzij een slimme bouwwijze. Toch is de trailer niet duurder. De prijs-kwaliteitverhouding is dan ook uitstekend."

De kraanopleggers van Kennis zijn leverbaar met één of twee (stangen)gestuurde assen. Ze zijn geschikt voor verrijdbare kranen met een capaciteit tot 55 ton/meter en ze zijn zowel als chassisloper of als randloper verkrijgbaar. Varianten zijn mogelijk van twee tot vier assen en van 8 tot 13,15 meter lengte. De korenblauwe kraanopleggers van Albers Transport hebben altijd een kraan van 14 ton/meter en drie assen. De achterste twee assen worden gedwongen gestuurd door middel van en één-stangenbesturing vanuit de koppelingsschotel, werkend bij zowel voor- als achteruitrijden. De hoofdliggers van het chassis doen tevens dienst als kraangeleiding (kraanspoorbreedte 1.300 mm). De asdruk totaal is 30.000 kg, met een toelaatbaar gewicht van 45.000 kg. Het leeggewicht van de laatst geleverde trailers is zo'n 7.355 kg. Natuurlijk zijn de opleggers voor Albers Transport gespecificeerd voor maximale flexibiliteit. Een specifiek eigen optie voor Albers is het bordenrek, hangend in een slede en hoog opgehangen voor maximale grondspeling van de zijborden. "Dit werkt aanzienlijk makkelijker dan een bordenkist." 

Groeiend bedrijf 

Albers Transport is als transportbedrijf reeds 85 jaren actief en maakt de laatste jaren een behoorlijke groei door. Men is voornamelijk actief in het vervoer voor de wegenbouw. Zo worden onder meer rioolbuizen, putten, trottoirtegels en -banden en heel veel straatstenen getransporteerd. Door heel Nederland, in België en in het grensgebied van Duitsland. Dankzij een groot aantal trucks met Euro 6 normering, reikt het netwerk van Albers Transport tot diep in de stedelijke gebieden. Om de bereikbaarheid te vergroten zijn de trailers voorzien van stuurassen en kunnen de kranen over een dubbele lengte uitschuiven, zodat ver naast de wagen gelost kan worden. Voor het bedrijf werken 65 mensen. Daarnaast wordt dagelijks een tiental extra vrachtwagens ingehuurd. "Met het oog op de groei zijn we naarstig op zoek naar chauffeurs." Albers Transport is ook actief in het op- en overslaan van bouwmaterialen. Men kan bijvoorbeeld grote partijen bestratingsmateriaal bij Albers Transport opslaan, om die op een geschikt moment naar de eindgebruiker te vervoeren.