BELGISCHE PODIAVERHUURDER ZET PACTON SEMI-DIEPLADER IN

3 juli 2017

 PAAL-BERINGEN - Stefan Sannen van SSL Podia uit het Belgische Paal-Beringen koos voor Pacton Trailers omdat hij vanaf het eerste contact ‘een heel goed gevoel’ kreeg bij de trailerbouwer uit Ommen. “Het is zeker niet bij de deur, maar ik ben heel tevreden over de nieuwe schuifzeilen semi-dieplader. De service en het contact waren ronduit uitstekend. Het zijn daar bij Pacton gewoon heel toffe mensen.” 

Sannen is eigenaar van een verhuurbedrijf voor podia. De nieuwe Pacton semi-dieplader met schuifzeilenopbouw wordt ingezet voor het vervoer van de podiummaterialen. Daaronder bevinden zich veel zware materialen, zoals betonblokken voor ballast. SSL Podia verzorgde in de afgelopen zeventien jaar de concertpodia en Layher-structuren voor vele kleine en middelgrote festivals. De verhuurder heeft dan ook een goede naam in de markt.

Sannen kende Pacton reeds van naam, doordat hij eerder een gebruikte Pacton-trailer in bezit had. Toen hij toe was aan een nieuwe trailer, oriënteerde hij zich breed, maar kreeg bij Pacton ‘het juiste gevoel’. De nieuwe trailer – ter vervanging van een 30 jaar oude trailer – wordt door heel België ingezet en ook af en toe in Nederland. “Ik probeer met mijn bedrijf mooi, netjes en correct te werk te leveren. Dat is het belangrijkste in de service van een dienstverlenend bedrijf, of een toeleverancier. Zo zoek ik dat ook in een trailerbouwer. Zelf hoef ik niet zo nodig marktleider te zijn. Ik doe liever op een gezellige en persoonlijke manier zaken, met mooie voertuigen als basis. Of het nu om een grote of kleine klus gaat, de service is voor eenieder dezelfde. Ik probeer ook bij elke klus zelf aanwezig te zijn bij de op- en afbouw.” 

Drie starre assen 

SSL Podia bezit in totaal twee trailers, een Scania-trekker, een motorwagen met schuifzeilenopbouw én een bijzondere, mobiele podiumtrailer die hydraulisch verrijdbaar is. De motorwagen met schuifzeilen moet begin volgend jaar vervangen worden door een eenassige trailer; speciaal voor het vervoer van kleinere podia in stedelijke omgevingen. “De onderhandelingen met Pacton lopen al”, zegt Sannen.

De nieuwe Pacton schuifzeilen semi-dieplader is van het type SXD.342.TS, met drie starre, onderhoudsarme assen met trommelremmen. Het technische draagvermogen per as is 9.000 kg. Het chassis heeft een lengte van 13,64 meter, met een breedte van 2,54 meter en een hoogte van 90 cm. Het totaal toelaatbare gewicht is 44.000 kg. De schuifzeilen zijn vervaardigd van hoogwaardig 2x2 dubbeldraads PVC-zeildoek, 860 g/m2. Om de ongeveer 60 cm is een vaste, verticale spanband met rvs-gesp en gegalvaniseerde haak aangebracht. De zeilen lopen met nylon rollers in de aluminium dakrails. De zeilen kunnen aan de achterzijde en aan de voorzijde horizontaal worden gespannen door een ratel-spanmechanisme. 

Mooi afgewerkt 

Sannen geeft aan dat het maatwerk aan de trailer prima gerealiseerd is. “We kozen bijvoorbeeld voor een groot aantal rongen, om onze ballastblokken (van beton) te fixeren. Daarnaast hebben we onder meer rvs-kisten en oprijrampen die in het chassis worden opgeborgen. Deze zijn om een kleine Manitou-heftruck – 1,5 meter breed - mee te kunnen nemen. Dat vind ik persoonlijk gemakkelijker dan een meeneemheftruck achterop de trailer. De oplegger is door Pacton heel mooi afgewerkt, inclusief Belgische keuring en TÜV-certificaat voor 27 ton.”