DUO FLOOR S-LINE CHASSIS VOOR KEMPENAARS RECYCLING

19 april 2018

Kempenaars Recycling uit Roosendaal schafte recentelijk - ter vervanging - twee drieassige aanhangwagenchassis (type S-Line FLA-9-18), geschikt gemaakt voor meerdere typen afzetbakken, aan. Volgens Niels Goorden van Kempenaars Recycling gaat het bij de nieuwe aanhangwagenchassis om een 'redelijk algemene, maar flexibele configuratie'. "Ons wagenpark wordt volop ingezet en maximaal beladen. Daartoe zijn de Floor-chassis uitstekend toegerust." 

Kempenaars Recycling is ervaren in het sorteren van papier, karton, verpakkingsfolies en diverse harde kunststoffen. Men sorteert papier, karton en plastics voor overheden en andere klanten. De gesorteerde reststromen worden hergebruikt als grondstof. Totaal beschikt Kempenaars Recycling over zeven chassis voor afzetbakken, drie containerchassis en twee walking floor trailers.

De nieuwe S-Line chassis (7,2 meter lengte) van Floor zijn vervaardigd uit hoogwaardig staal voorzien van twee maal vier stuks rollen. De aanhangers beschikken over een SAF Intradisc luchtveerstel met drie assen met schijfremmen. Het technisch draagvermogen per as bedraagt 9.000 kg. De vooras en het asstel zijn voorzien van een laagregeling om het chassis te laten zakken tijdens het overzetten van een container. De voorste as van het tandemstel is voorzien van een aslift, volautomatisch via EBS, met bovendien een knop om het systeem uit te zetten. 

Flexibel 

Dankzij de mechanisch verstelbare triangel zijn de chassis te gebruiken bij verschillende bakwagens. Deze optie biedt desgewenst ook meer ruimte tussen bakwagen en aanhanger, voor flexibeler manouevreren. Dankzij twee flexibel verplaatsbare aanslagen (in totaal 7 posities) kunnen afzetbakken tussen 6 en 7,5 meter vervoerd worden. De S-Line chassis voor Kempenaars beschikken tevens over een Bennes Marell rollenbaan, zodat ook deze afzetbakken gebruikt kunnen worden. Dankzij de mechanisch verstelbare triangel zijn de chassis te gebruiken bij verschillende bakwagens.

Het remsysteem bestaat uit eenWabco elektronisch geregeld luchtdrukremsysteem EBS type 4S/3M, een anti-kantelsysteem (Wabco RSS), 2-ISO-aansluitingen en een parkeerrem (veerremcilinders). De zes stalen velgen (naafcentrering) zijn voorzien van Goodyear banden (385/55 R22,5). Daarnaast zijn er onder meer een RVS-kist, parkeerverlichting en twee werklampen (aan achterzijde) aanwezig. Voor het tandemstel is een aluminium zijafscherming aangebracht, volgens EG-voorschrift.