DUO ROBUUSTE FLOOR-OPLEGGERS VOOR SOLINES

22 januari 2020 Het nieuwe duo fraai afgewerkte, maar robuuste Floor-opleggers voor de bekende stalen buizen leverancier Solines uit Moerdijk is toegespitst op het optimaal fixeren van de zware ladingen. De drieassige, vlakke opleggers van het type FLO-18-27F1 werden door Pacton Trailers uit Ommen op maat gespecificeerd. Solines is al meer dan 30 jaar internationaal leverancier van surplus stalen buizen, profielbuizen en downgraded partijen. Solines heeft een eigen logistieke afdeling. Niet voor niets, want de immense voorraad bestaat uit 40.000 ton aan stalen buizen, verdeeld over opslagterreinnen in Moerdijk en Dortmund. Maatwerk wordt verzorgd door Solines Welding & Construction. Denk hierbij aan het op maat zagen, branden, trompen of lassen van stalen buizen. De twee nieuwe Pacton/Floor opleggers zijn aangeschaft ter uitbreiding van het wagenpark van Solines. Dat wagenpark bevat alleen opleggers, zo'n 20 stuks. Voor de eigen, interne logistiek beschikt Solines bovendien over mobiele kranen, waaronder twee Sennebogen magneetkranen en terminaltrucks. Van de eigen opleggers is een zevental van het merk Floor/Pacton. "Wij gaan voor de combinatie van betrouwbaarheid en een laag eigen gewicht, waardoor een hoog laadvermogen van ca. 36.000 kg wordt gerealiseerd", zegt Solines.

Maximaal fixeerbaar

De fraai afgewerkte opleggers voor Solines hebben een lengte van 13,16 meter, met een TÜV-gecertificeerd kopschot van 1,80 meter hoog. Met een koppelingdruk van 18.000 kg en een asdruk totaal van 27.000 kg ontstaat een totaal toelaatbaar gewicht van 45.000 kg. Het asstel omvat een BPW-luchtveerstel met trommelremmen. Maatwerk toebehoren zijn onder meer een rvs-kist links en rechts voor het asstel, bindogen in het randprofiel, dubbele rongkokers in het randprofiel, een rongenrek links en rechts, zes rijen rongen overdwars, touwhaken, centrale smering, een uitschuifbaar lengtebord, aluminium ketels en een naafteller. Het complete chassis is na het laswerk met grit gestraald, daarna geschoopeerd, gespoten in tweecomponenten primer en afgewerkt met tweecomponenten lak in de helderblauwe kleur van Solines. "Een echte Solines-oplegger typeert zich door een hoog kopschot, robuuste randprofielen, vele spanbandhaken, hoge rongen en vele ronggaten, niet alleen in de lengte, maar ook over de breedte. Alles om de lading optimaal te kunnen fixeren voor veilig transport", aldus Solines.

Wisselsysteem

Bij Solines werken in totaal zo'n 50 mensen, verdeeld over Moerdijk en Dortmund. Het wegtransport naar klanten en tussen de beide bedrijfsvestigingen wordt verzorgd door huisvervoerder Brouwer uit Nieuwegein en enkele andere logistieke dienstverleners. Solines werkt met Brouwer op basis van een efficiënt wisselsysteem, waarbij in de avonduren volgeladen trailers worden gewisseld voor lege. Bij pieken in de vraag worden ook wel enkele opleggers van Brouwer ingezet. "Degelijke en up-to-date trailers zijn voor onze bedrijfsvoering van groot belang. De nieuwe Floor-opleggers van Pacton zijn al volop in bedrijf. Momenteel hebben we bij Pacton een nieuwe opdracht uitstaan, voor een tweetal opleggers voor intern gebruik, op eigen terrein."