FLOOR S-LINE KIPCHASSIS OP DE RAI BEURS IN AMSTERDAM

16 oktober 2017

Pacton Trailers uit Ommen laat op de MobiliteitsRAI in Amsterdam zien waar men sterk in is; de trailerbouw in al zijn facetten. Met de Floor S-Line heeft Pacton bijvoorbeeld een multifunctioneel aanhangwagenchassis in het programma. De Floor S-Line FLKCA 10-20 aanhangwagen op de beursstand heeft een kipchassis met drie assen, met een chassislengte van 6,89 meter. 

Het Floor S-Line aanhangwagenchassis is geschikt voor alle gangbare containeruitvoeringen. De S-Line is er onder meer met een twee- of drieassig chassis en met een  mechanisch of pneumatisch verstelbare triangel. Het chassis is zodanig geconstrueerd dat de langsbalken van de container tussen de hoofdliggers vallen. De containervergrendeling geschiedt aan de voorzijde met een afneembare spanlier met een ketting en aan de achterzijde door middel van twee ratelspanners. De Floor S-Line heeft twee verwijderbare bakaanslagen, die verplaatsbaar zijn in diverse posities, voor onder meer een containerlengte van 7 en 7,5 meter.

Met 10.000 kg toegestane asdruk per as, komt het toelaatbare gewicht op 30.000. De vooras en het tandemstel worden voorzien van een laagregeling middels een knop aan het chassis, om het  chassis te laten zakken tijdens het overzetten van een container. Tevens zakken de vooras en het tandemstel automatisch bij het inschakelen van het 'kippen'. De voorste as van het tandemstel is voorzien van een volautomatische aslift via het EBS, met automatisch zakken. Andere extra's in deze uitvoering zijn de rvs-zijafscherming en een rvs-kist.

Naast deze aanhangwagen toont Pacton in Amsterdam vier andere bijzondere trailers. Op de beursvloer (stand 01.106) laat Pacton op 260 vierkante meter zien waarom vele logistieke ondernemers kiezen voor de trailerbouwer uit Ommen. Op de stand zijn drie Pacton-trailers te bewonderen. Naast de Floor S-Line staan er een Floor uitschuifbare open oplegger en een Pacton/Kennis kraanoplegger.

Voor de AmsterdamRAI staan nog eens twee Pacton-trailers, waaronder een drieassige schuifzeilenoplegger met Kooiaap-aanpassing. De schuifzeilentrailer die voor de AmsterdamRAI staat opgesteld, is afkomstig van Dutch Trailer Center (http://dutchtrailercenter.nl), een zustermaatschappij van Pacton Trailers, voor de verhuur, inkoop en verkoop van getrokken materieel voor het wegtransport.

De schuifzeilenopleggers van Pacton zijn in vele varianten leverbaar, zoals met één of twee assen gestuurd, of met een lage nek. Een trailer wordt uiteraard vokomen naar wens gespecificeerd. Eén ding hebben alle trailers gemeen; de robuustheid van de opbouw. Naast de optie voor een meeneemheftruck, zijn er onder meer opties voor uitvoeringen als Huckepack-trailer, coiltrailer, of als Mega-trailer.