H.M. Verploegen BV vertrouwt op uniform Pacton-maatwerk

12 februari 2023

H.M. Verploegen BV uit Wijchen zet sinds kort een achttal splinternieuwe, rijk uitgevoerde Pacton schuifzeilenopleggers van de typen TXD.342T-EP1 en TBD.342-T-EKP1 in. Het betreft drieassige opleggers. Twee van de opleggers zijn uitgevoerd met een gestuurde achteras. De nieuwe trailers worden internationaal en breed ingezet. Ze komen bovendien in een echt Pacton-nest. Verploegen beschikt over een vijftigtal Pacton-trailers. "Een Verploegen trailer is nooit standaard, maar wél zo uniform mogelijk binnen ons wagenpark", vertelt directeur Henri Verploegen.

Directeur Henri Verploegen legt uit dat de helft van de acht nieuwe trailers ter vervanging is aangeschaft, de overige ter uitbreiding. De uitvoering van de schuifzeilentrailers is rijk aan opties en detaillering. "Uitstraling is heel belangrijk voor ons. Een trailer is een mobiel visitekaartje. Je moet ervoor zorgen dat dit goed voor elkaar is."

De nieuwe opleggers voor Verploegen hebben een drieassig SAF-luchtveerstel met schijfremmen. Daarbij is bij alle trailers de voorste as liftbaar. De assen hebben een technisch draagvermogen van 9.000 kg. Bij de twee stuurbare trailers is de achteras gemonteerd op een draaikrans met sturing door middel van een stang vanaf de koppeling. Deze beide trailers zijn ingericht voor de inzet van een meeneemheftruck, met pneumatisch bedienbare draagbalken voor het op- en afzetten. De zes overige trailers zijn voorzien van een 1,5 tons onderschuiflaadklep, die dankzij een extra accupakket zelfvoorzienend is uitgevoerd. Dit sextet heeft eveneens een extra rvs-kist voor het transport van een pompwagen.

Voor het overige zijn de acht trailers voor het grootste deel gelijk. De rijke uitvoering voorziet in een degelijke en functionele outillage, met vergaande aandacht voor detaillering. De 13,64 meter lange trailers hebben een totaal toelaatbaar gewicht van 42 ton. Het remsysteem bestaat uit een Wabco elektronisch geregeld luchtdruksysteem EBS type 2S/2M, met een anti-kantelsysteem. De vloer van de trailers is van 28mm dik hardhout. Het stalen achterportaal heeft twee vlakke aluminium opdekdeuren. Er is LED-verlichting rondom, met zijlampen, breedtelichten, toplichten en werklampen.

Bij Verploegen wordt er veel aandacht aan de details van de opleggers besteedt. Uitstraling is voor ons van groot belang en wij streven naar een geheel eigen en fraaie look."

Maximaal flexibel

Voor flexibel transport, laden-lossen en ladingzekering bieden de acht trailers aan beide zijden drie vrij plaatsbare schuifrongen. Per zijde zijn er liefst 38 stuks tweetons TÜV-gekeurde bindogen gerealiseerd. De schuifkap van de opleggers kan naar voren of naar achteren geopend worden. Onder de hoogwaardige toebehoren vallen voorts aluminium zijafscherming, aluminium huifplanken en een tweetal rvs-kisten per trailer.

Ook de Albers-schuifzeilen zijn van de hoogste kwaliteit; 2x2 dubbeldraads pvc zeildoek van 860 g/m2. Het geheel is compleet door Pacton afgeleverd, inclusief full/color print en een speciale vuilafstotende coating. Dit alles in de bekende Verploegen-rode tint, waarmee ook het chassis en overige trailerdelen zijn afgewerkt, van de steunpoten, de naven en de assen tot de velgringen aan toe.

Vooraleerst zijn de schuifzeilentrailers uiteraard volledig geschoopeerd voor een extra lange levensduur van het geheel. Alle oplegger zijn uitgevoerd om te voldoen aan Ladungssicherung-certificaat type XL voor 27.000 kg. Dat werd mogelijk door toepassing van een versterkte carrosserie (kopschot, achterportaal, achterdeuren en rongen), extra horizontale spanbanden in de schuifzeilen én een versterkt dakzeil. 

Hecht familiebedrijf

H.M. Verploegen bestaat sinds 1936. Het familiebedrijf heeft zo'n 80 medewerkers. De broers Henri en Erwin Verploegen, die op dit moment aan het roer staan van het bedrijf, behoren tot de derde generatie van het familiebedrijf. Het team streeft naar een transparant vervoersproces waarbij klanten de status van hun producten continu kunnen volgen en de chauffeurs het verlengstuk zijn van de organisatie. "Met een hecht team, een goede en persoonlijke service en moderne kennis en materialen willen we onze klanten optimaal ontzorgen", zegt Henri Verploegen. "We beschikken over totaal zo'n 50 trucks en 80 trailers, waarvan een vijftigtal van Pacton. Bijna 30 jaar geleden schaften we onze eerste twee Pacton-opleggers aan en sindsdien zijn we klant gebleven."

De trailers van H.M. Verploegen gaan normaliter 14 jaar mee. Tussentijds, zo rond de 7 a 8 jaar, worden de trailers vergaand gereviseerd, grotendeels in eigen huis. Henri Verploegen: "We verlengen de levensduur en hernieuwen de uitstraling door onder meer een nieuw dak, nieuwe assen en nieuwe schuifzeilen. Ook het spuitwerk - dat besteden we wel uit - wordt opnieuw gedaan. Zo'n trailer kan dan gemakkelijk nog eens 7 jaar mee, want Pacton levert een dijk van een trailer. De kwaliteit van het product én de service zijn ongeëvenaard."

Uniformiteit

H.M. Verploegen is gespecialiseerd in transporten in de Benelux en Frankrijk. De onderneming heeft het hoofdkantoor in Wijchen en beschikt over vestigingen in Lyon en Düsseldorf. Verploegen is aangesloten bij het Franse Netwerk Pole, met hubs in Montpellier, Ludres, Genas, Bouglon en Épieds-en-Bauce, waardoor ook de last-mile delivery in Franse binnensteden op een efficiënte, vakkundige en verantwoorde wijze gegarandeerd wordt. Met een aantal trucks rijdt Verploegen dedicated bouwmaterialen door het Ruhrgebied. Daarnaast biedt men ook vanaf Düsseldorf een groupageservice van en naar de Benelux en Frankrijk.

In samenwerking biedt Verploegen transporten door heel Europa. Daarnaast verzorgt men container/shipping transporten naar havens in Azië en Europa. Hierbij gaat het met name om het transport van bulkgoederen en grotere collies.

De trailers van Verploegen worden intensief en divers ingezet. Voor Verploegen is het maatwerk van Pacton dan ook een must. "We wensen een trailer naar onze specificatie en dus is een Verploegen-trailer nooit standaard. Wel willen we een zo universeel mogelijk wagenpark, dus zorgen we voor uniformiteit in de uitvoering voor wat betreft bijvoorbeeld assen en verlichting. Dat is niet alleen gemakkelijker in het onderhoud, dat we zelf verzorgen, maar is ook gemakkelijk voor onze chauffeurs. We rusten onze trailers daarom ook uit met laadklep of een meeneemheftruck en voorzieningen om het werk flexibeler en prettiger te maken. Zoals extra bindogen, extra kisten, speciaal ingekorte plankhouders en pneumatisch bedienbare draagbalken voor de meeneemheftruck. Onze chauffeurs zijn ons visitekaartje, sámen met de combinatie waarmee ze onderweg zijn."

Pacton Trailers BV
Pacton Trailers is gevestigd in Ommen. Sinds 1950 worden er trailers onder de merknaam Pacton geproduceerd, in 2010 werden daar de merken Kennis en Floor aan toegevoegd.  Door Pacton Trailers worden, zoals van een vooraanstaande Nederlandse trailerbouwer mag worden verwacht, al haar opleggers en aanhangwagens in nauw overleg met haar klanten ontworpen en geproduceerd.

Naast een gamma van kwalitatief hoogstaande standaard opleggers, is het bedrijf in staat om voor ieder transportprobleem een oplossing te bedenken. Vanuit de moderne en goed uitgeruste productiefaciliteit verzekeren toegewijde vakmensen u van een top product.

De opleggers, aanhangwagens en chassis die Pacton produceert worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen en componenten. U heeft hierdoor de zekerheid dat u jarenlang kunt vertrouwen op uw Pacton product.”