INTER-SPRINT VERSTERKT BANDENDISTRIBUTIE MET VIJF FLOOR SEMI-DIEPLADERS

11 april 2017

MOERDIJK - Een kwintet FLOOR semi-diepladers van Pacton Trailers uit Ommen optimaliseert sinds kort de logistiek van bandengigant Inter-Sprint uit Moerdijk. De nieuwe opleggers worden ingezet voor de bandendistributie van de grootste bandenleverancier van Europa. "Als leverancier hebben wij de grootste eigen voorraad, drie miljoen stuks, banden van Europa. Logistiek is daarbij een belangrijk deel van wat wij doen. Ook uitstekend materieel is één van de benodigde basisvoorwaarden", zegt marketingmanager Ton Ketelaar van Inter-Sprint. 

Het merk FLOOR werd in 2010 door Pacton Trailers uit Ommen overgenomen. Onder deze merknaam produceert Pacton speciale heavy-duty opleggers en aanhangwagens, gericht op de nichemarkten binnen bepaalde sectoren. Zo bestaat het FLOOR-aanbod uit onder meer (container)aanhangwagens, distributieopleggers, (uitschuifbare) heavy-duty semi-diepladers en vlakke opleggers en stenenopleggers.

Maatwerk in eigen fabriek staat centraal in de dienstverlening van Pacton Trailers. Voor Inter-Sprint waren er diverse klantspecifieke wensen voor de maatwerk opbouw.  "We werken binnen onze logistieke organisatie sinds jaar en dag met opleggers van FLOOR, waarmee we maximaal 100 kuub aan banden of velgen kunnen vervoeren", zegt Ketelaar.

De semi-diepladers voor Inter-Sprint betreffen twee-assige, waarvan één as gestuurd, opleggers met Snap-lock opbouw, type SBD.232.G. De opleggers hebben een chassislengte van 13.470 mm, met een asdruk van totaal 20.000 kg en een totaal toelaatbaar gewicht van 32.000 kg. De achteras is uitgevoerd als een fusee stuuras. De voorste as is liftbaar. De trailers hebben een Wabco elektronisch geregeld luchtdrukremsysteem (EBS) met ABS 2S/2M, anti-kantelsysteem (Wabco RSS), twee ISO-aansluitingen en een parkeerrem door middel van veerremcilinders.

De carrosserie van de semi-diepladers is vervaardigd uit dubbelwandige, aluminium snaplockprofielen die voor montage zijn gecoat. Hierdoor onstaat een oersterke opbouw met een gladde binnenwand. Het dak is vervaardigd uit aluminium dakranden met aluminium kaptogen. In het dak is een ééndelige lichtdoorlatende plaat verwerkt, over de volle breedte van de carrosserie, die is gelijmd en mechanisch vastgezet. De trailers zijn voorzien van een geheel hardhouten vloer van 28 mm dikte. Het complete chassis is tweemaal met korund gestraald, gespoten in een 2K-primer en afgewerkt met tweekomponenten chassislak. 

Voorraad vergt logistiek 

De vijf FLOOR semi-diepladers betreffen deels vervanging en deels uitbreiding. Het wagenpark van Inter-Sprint bestaat uit 50 trucks en 200 trailers. Uiteraard op eigen banden, van het Dubbel Coin merk. Deze banden werden ook op de vijf nieuwe semi-diepladers gemonteerd.  Ketelaar: "Wij bieden 15.000 unieke producten en beschikken over een voorraad van drie miljoen stuks. Een grote voorraad is één, maar je moet je producten ook kunnen vervoeren. Leverbetrouwbaarheid is een zekerheid waar klanten op bouwen. Een belangrijk deel van de distributie doen we zelf, maar we hebben ook afspraken met verschillende Europese vervoerders. We beschikken in Moerdijk over 200.000 m2 magazijnruimte, waar de banden in drie lagen zijn opgeslagen. We verzorgen 24-uurs leveringen door heel Nederland. We leveren door geheel Europa binnen 48 tot 72 uur. Veel van de logistieke inspanning gebeurt 'overnight', waarbij onder meer 'orderpicking' en het laden van de trailers grotendeels geautomatiseerd zijn. Via een geautomatiseerd routeplanningsysteem wordt, rekening houdend met de actuele file-informatie en afleverlocaties, voor iedere trailer de meest efficiënte route gepland." 

Efficiënt maatwerk 

Inter-Sprint levert banden in alle A-merken en biedt daarnaast een groot aantal ‘eigen’ merken als alternatieven voor de A-merken, zoals het eigen merk Double Coin. Auto- en truckbanden zijn er voor elk seizoen, elke weersgesteldheid en elke ondergrond. "De kracht van Inter-Sprint is de one-stop-shop formule. Wij hebben simpelweg alles beschikbaar en leveren vliegensvlug. Daardoor hoeven onze afnemers zelf geen voorraad aan te houden. Wij functioneren als magazijn voor onze klanten."

Inter-Sprint is inmiddels 50 jaar actief en werkt met zo'n 300 medewerkers op Moerdijk. In Moerdijk beschikt men ook over een eigen containeroverslag, ten bate van de aanvoer per schip uit bijvoorbeeld China. Inter-Sprint levert compleet gemonteerde sets van velgen en banden aan de autoimporteurs. Daarnaast behoren onder meer groothandels, dealers, garagisten en transportbedrijven tot de klantenkring.

Ketelaar verwacht in de toekomst meer zaken te doen met Pacton Trailers. "Zij leveren een goed en efficiënt maatwerk product waar wij uitstekend mee kunnen werken. Gezien de toename in onze voorraad - wagenparken veranderen continu en er komen steeds meer soorten banden - zal ook ons wagenpark up-to-date moeten blijven."