KENNIS-KRAANOPLEGGER OP PACTON- RAI STAND

10 oktober 2017

Kennis kraanopleggers - met verrijdbare kraan - zijn een begrip in de markt. Pacton Trailers uit Ommen laat op de MobiliteitsRAI in Amsterdam zien wat de voordelen en mogelijkheden van zo'n oplegger zijn. Op de beursstand (stand 01.106) is een kraanoplegger van Kennis te bewonderen. Daarnaast laat Pacton een viertal andere trailers zien. Directeur Rik Pronk: "Wij doen mee aan de MobiliteitsRAI, omdat wij het initiatief van de RAI Vereniging, voor het behoud van een kwalitatief hoogwaardige beurs in Nederland, ondersteunen." 

De Pacton-Kennis drieassige kraanoplegger - met verrijdbare kraan -  op de MobiliteitsRAI is een mooi voorbeeld van wat er met zo'n kraanoplegger mogelijk is. De Floor en Kennis kraanopleggers zijn al geruime tijd toonaangevend in hun specifieke marktsegment. De kraanopleggers zijn beschikbaar in verschillende lengtes, met diverse asconfiguraties en besturingssystemen, zodat altijd de meest ideale toepassingsvariant gekozen kan worden. Ook een lichtgewicht variant is beschikbaar, in verschillende asconfiguraties. Een kraanoplegger kan uitgevoerd worden voor kranen met een capaciteit tot 55 ton/meter. Overige opties zijn er te kust en te keur.

De kraanoplegger op de beursstand heeft een bijzondere KCN Antirutsch vloer, voorzien van TÜV-certificaat. De hoofdliggers van de trailer, met een totaal toelaatbaar gewicht van 48.000   kg, doen tevens dienst als kraangeleiding (kraanspoorbreedte 1.300 mm). De kraangeleiding uit hoogwaardig staal staat de montage toe van een verrijdbare kraan van 17 ton/meter. Het SAF-luchtveerstel van de oplegger omvat drie assen met schijfremmen, met een technisch draagvermogen per as van 11.000 kg. De voorste as is voorzien van een aslift via het EBS. De achterste twee assen worden gedwongen gestuurd middels Pacton/Kennis tweestangenbesturing (lineair) vanuit de koppelingsschotel (werkend zowel bij voor- als achteruitrijden). De trailer staat op zes Alcoa Durabright velgen met Continental banden 425/65 R 22.5 HTR-2.

Op de gemiddelde trailer wordt veel verlichting aangebracht; zo ook hier. De trailer beschikt over twee Aspöck Europoint III (LED) meerkamerachterlampen met geïntegreerde, reflecterende lengtedriehoeken en een breedtemarkeringslampje op rubbervoet. Daarnaast zijn er twee keer vijf gele led-zijlampen onder het randprofiel, twee witte breedtelichten aan de voorzijde, twee kentekenlampen, twee led-werklampen ter hoogte van de steunpoten, twee led-flitslampen én een zwaailamp op de doorn. Onder de op maat gespecificeerde toebehoren zijn aluminium zijafscherming, twee rvs-opstaprongen aan de achterzijde, centraal SKF-vetsmeersysteem ten bate van schamels en koppeling, een rvs-gereedschapskist, twee maal twintig bindogen in de v-groef van het randprofiel, een parkeerbak en een stophoutbak.