M.J. van Riel verhuist zware machines met speciale Floor semi-dieplader

12 januari 2018

TILBURG - M.J. van Riel BV, met de hoofdvestiging in Tilburg, nam recentelijk een heel speciale Floor semi-dieplader met schuifzeilenopbouw in gebruik. Dankzij de schuifkap met extra ruime zeilen, een hefbaar dak en uitdraaibare achterstijlen kan elke machine efficiënt en flexibel worden verhuisd of verplaatst. Pacton Trailers uit Ommen realiseerde niettemin een relatief lichte oplegger, met een asdruk van 32.000 kg en een toelaatbaar gewicht van 50.000 kg. 

Dankzij de uitdraaibare achterstijlen (plus 75 cm) en het hefbare dak - op vier punten wordt hydraulisch/mechanisch het dak geheven en 45 cm extra hoogte gerealiseerd voor belading - kan de nieuwe semi-dieplader gebruikt worden voor het transport van machines die anders niet de trailer in konden. “We rijden een machine naar binnen en laten dan het dak weer zakken en draaien de achterstijlen weer in. Het maakt deze trailer multifunctioneel in gebruik. Het voordeel is ook dat de semi-dieplader niet heel zwaar gebouwd is. We kunnen toch veel gewicht meenemen, wat bij ‘industrial movements’ zeker noodzaak is”, vertelt directeur Martin van Riel. Van Riel (53) nam het bedrijf op twintigjarige leeftijd over, nadat zijn vader in 1984 overleed. “Hij had het bedrijf opgericht in 1946. Toen ik het bedrijf overnam, bestond het wagenpark uit 5 kranen en 2 vrachtwagens.” 

Speciaaltrailers 

M.J. van Riel heeft heden ten dage vele speciale trailers in het wagenpark dat zo’n 150 trailers omvat. De nieuwe Floor semi-dieplader van Pacton is ook geheel naar wens gespecificeerd. Het is zeker niet de eerste oplegger die Van Riel bij Pacton aanschafte. “We gaan voor degelijkheid”, aldus Van Riel. De semi-dieplader heeft vier assen en is 13,64 meter lang, met een chassishoogte van 79 cm voor het lage deel van de oplegger. De trailer beschikt over twee starre en twee naloopassen met trommelremmen. De schuifkap kan zowel naar voren – met meeschuivende achterbalk – als naar achteren opengeschoven worden. Het chassis is afgewerkt in de meloengele bedrijfskleuren, met eveneens gele schuifzeilen - met overlengte - en met gele reflecterende contourmarkering. 

Capaciteit voor elke klus 

M.J. van Riel BV - met vestigingen in Tilburg, Eindhoven, Moerdijk en Oss - ondersteunt de industrie en de bouwsector met een specialistische logistieke dienstverlening, waaronder speciaaltransport, bijzonder hijs-/hefwerk en kraanverhuur, industriële verplaatsingen en projectmanagement. Veelgevraagd wordt Van Riel vanwege de specialisatie in zeer zwaar transport met behulp van Scheuerle SPMT’s; zelfrijdende transportmodules. “We kunnen tweemaal 720 ton verplaatsen. Ons wagenpark is de basis van onze dienstverlening. We beschikken over een modern wagenpark van vele trucks, 150 trailers en tientallen kranen. We beschikken over eigen mobiele torenkranen, rupskranen en telescoopkranen in verschillende uitvoeringen en capaciteiten. Telescoopkranen hebben we bijvoorbeeld tot een capaciteit van 450 ton. En er zijn mobiele torenkranen tot 60 meter bereik. Tevens zijn we importeur van Doosan heftrucks. Dankzij ons wagenpark hoeven we vrijwel geen ‘nee’ te verkopen. Capaciteit voor elke klus; dat trekt klanten aan.”

M.J. van Riel was reeds langer actief in industriële verplaatsingen en verhuizingen, maar legt zich hier de laatste tijd meer op toe. “We hebben klanten in Nederland, Duitsland, Scandinavië, België en Engeland. We hebben onlangs onze vierde vestiging geopend in Moerdijk. In maart 2018 starten we daar nieuwbouw.”