NIEUWE UITSCHUIVER VOOR HOP METAALCONSERVERING

30 november 2017

BARNEVELD - Hop Metaalconservering uit Barneveld nam recentelijk een vlakke Floor-oplegger met dubbel uitschuifbaar chassis in gebruik. Totaal uitgeschoven heeft de oplegger van fabrikant Pacton Trailers uit Ommen een lengte van ruim 28 meter. "De trailer is bedoeld ter uitbreiding", vertelt directeur Jan Hop. "Ons bedrijf groeit en we kunnen deze dubbele uitschuiftrailer in de dagelijkse praktijk zeer goed gebruiken. Tot nu toe huurden we voor deze activiteiten een tele-trailer, of het transportwerk werd uitbesteed."

In de eigen poedercoaterij van Hop Metaalconservering worden stalen balken en constructies - tot een lengte van 25 meter - voorzien van een coating. Verzinken kan ook, tot een lengte van ruim 16 meter. Hop: "In zo'n 80 procent van de gevallen verzorgen we ook het transport voor onze klanten. Daarom is de investering in een uitschuiftrailer een zeer nuttige. Dit soort speciaaltransporten is weliswaar geen dagelijks werk, maar het gaat om ongeveer tien procent van de opdrachten. Echter, in die gevallen heb je ook écht een speciaaltrailer nodig."

Hydraulisch stuursysteem

De nieuwe Floor-oplegger heeft drie assen en een basislengte van 13,5 meter. Uitschuiven kan in twee stappen, met 7,45 en 7,20 meter. Het maakt de trailer maximaal flexibel. De trailer beschikt over een hydraulisch stuursysteem met Tritronic (radiografische) nabesturing. De drie assen zijn daardoor hydraulisch bestuurbaar door middel van twee van elkaar gescheiden hydrauli­sche systemen. De bestu­ring wordt gedirigeerd door de koppe­lings­plaat, voorzien van een zelfstellende bestu­ringswig. Zowel bij vooruit als bij achteruit rijden is besturing mogelijk, zonder blokkering.

Twintig opleggers

Hop Metaalconservering groeit en is sinds begin 2017 samen met Hop Hekwerken in één pand gevestigd te Barneveld. Men is onder meer gespecialiseerd in hekwerken, schuif- en draaipoorten, doorrijdbeveiliging, bouwhekken en toegangstechniek. In Barneveld vinden zowel de productie van hekwerken plaats, als het coaten en verzinken van eigen producten en die van derden. Het pand beschikt eveneens over een fraaie showroom.

De onderneming heeft zo´n 70 medewerkers en beschikt voor het transport over drie trekkende eenheden en een twintigtal opleggers. Daarnaast werkt men met charters. Het grootste deel van de opleggers is van het merk Pacton. "Pacton is één van de weinige, degelijke Nederlandse trailerbouwers. Bovendien is Pacton een gerespecteerde klant van ons."