Pacton Trailers introduceert de TPL.339.C-B “X-Light”

15 september 2016

Op de IAA 2016, die gehouden wordt van 22 t/m 29 september in Hannover, zal Pacton een doorontwikkeling van de in 2015 geïntroduceerde light versie kraanoplegger aan het publiek voorstellen. 

Voor Pacton blijft het de absolute prioriteit dat lichtgewicht niet ten kosten gaat van duurzaamheid en inzetbaarheid. De kraanoplegger heeft dan ook in deze uitvoering een kraanrandprofiel van 20 mm. Na de IAA zal een uitgebreid praktijk testprogramma beginnen. Gelijktijdig zullen de testen voor de ladingzekering certificaten worden afgerond. 

Door gebruik te maken van thermoplastisch composietmateriaal voor de zijborden en de vloer komt de TPL.339.C-B “X-Light” die op de IAA tentoongesteld wordt op 6.860 kg, hetgeen wederom een gewichtsbesparing is van 660 kg ten opzichte van de normale lichtgewicht versie. 

Deze oplegger, geschikt voor een 16 Tm kraan, heeft SAF Intra CD Integral 9 t schijfremassen, de achterste twee assen zijn stangen gestuurd, aluminium velgen, vetsmering, aslift bindvoorzieningen, gereedschapskist, etc. Compleet, duurzaam en toch licht.