Praktische Pacton city voor Van Keulen omdat iedere minuut telt

5 oktober 2018

Van Keulen Hout- en Bouwmaterialen uit Amsterdam versterkte recentelijk de distributieactiviteiten met een nieuwe Pacton tweeassige schuifzeilenoplegger. Voor de flexibele levering aan zowel professional als particulier is de trailer kort uitgevoerd, met een liftbare vooras en een gestuurde achteras. Zo is de trailer maximaal wendbaar, ook in de uitdagende stadsdistributie. En de praktische citytrailer biedt méér, aldus algemeen directeur René van Griensven van de materialenhandel: "Een trailer als deze heeft bijna niemand." 

Met 23.500 verschíllende afleveradressen per jaar - door heel Nederland, maar het grootste deel in groot-Amsterdam - is aandacht voor je wagenpark een must. De praktische citytrailer (type TBD.233.T-EKP1) voor Van Keulen is dan ook voorzien van meerdere 'slimmigheden' voor soepel en functioneel alledaags gebruik. Zo is de trailer aan de achterzijde voorzien van speciale, pneumatisch bedienbare uitschuifbalken voor het sneltransport van een meeneemheftruck. De schuifzeilen zijn voorzien van een snelspanmechanisme, door Pacton ontwikkeld en voorzien van TÜV-certificering. De schuifzeilen zijn hierdoor simpel met één schuifbeweging per zijde, in enkele seconden te openen en te sluiten. De schuifzeilen - met speciale, vuilafstotende coating - werden compleet beletterd en gemonteerd door Pacton geleverd.

Een optimaal toegerust wagenpark is van het allergrootste belang, geeft Van Griensven aan. "Zeker in de grote binnensteden moeten leveringen snel en efficiënt plaatsvinden, om het verkeer minimaal op te houden. Iedere minuut telt. Hiertoe is de nieuwe trailer van Pacton optimaal uitgerust."

De kort uitgevoerde citytrailer heeft een lengte van 10,6 meter, met een totaal toelaatbaar gewicht van 33.000 kg. Voor het maximaal flexibel indelen van de hardhouten laadvloer is de trailer, naast 24 bindogen aan beide zijden, ook in de hartlijn voorzien van 20 stuks bindogen. Tevens zijn er zes rijen rongkokers in de vloer aangebracht. De voorste rij tegen het kopschot dient als opberging en om de kop vlak te maken. Van Keulen Hout- en Bouwmaterialen kan de laadvloer aldus eenvoudig op maat indelen, al naar gelang de verscheidene deelladingen voor die dag. 

Manoeuvreerbaar 

Van Keulen Hout- en Bouwmaterialen zet de nieuwe Pacton-trailer in voor de dagelijkse distributie. De onderneming levert bestelde goederen door heel Nederland binnen één werkdag en in Amsterdam zelfs binnen drie uur! "Dat kan omdat we uniek in de markt zijn met ons eigen wagenpark; speciaal afgestemd op leveringen in binnensteden. Dankzij onze compacte kraanauto's kunnen we overal en tot 28 meter hoog afleveren."

Ook de nieuwe Pacton citytrailer is gebouwd op manoeuvreerbaarheid. Het SAF luchtveerstel van de schuifzeilenoplegger omvat twee assen met schijfremmen, met een technisch draagvermogen per as van 9.000 kg. De achteras is gemonteerd op een draaikrans. Deze wordt gestuurd door middel van een stang vanaf de koppeling. De vooras is voorzien van een automatische aslift via het EBS, met een schakelaar om het systeem uit te schakelen. Het stuursysteem is uitgevoerd met centrale vetsmering. De trailer, met Wabco Smartboard, is voorzien van diverse werklampen, ook aan de draaischamel, waar ze meesturen met de stuuras. Daarnaast beschikt de trailer over onder meer een achteruitrijcamera, mechanische trailersteunen van Jost Modul (capaciteit 2 x 12.000 kg, met 2 snelheden en schuif-kantelvoeten) en een RVS gereedschapkist links voor het asstel. 

Eigen wagenpark 

Van Keulen Hout- en Bouwmaterialen is sinds 1909 actief en is anno 2018 een dynamisch toeleveringsbedrijf voor hout- en bouwmaterialen. In de bouwshop vindt men een compleet assortiment hout, bouwmaterialen, gereedschappen, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor zowel de professional als de doe-het-zelver. Van Keulen is in Amsterdam-Noord vanaf de ring A10 prima bereikbaar en in de koffiecorner staat het eerste ‘bakkie’ reeds vroeg voor de klanten klaar. In het magazijn kan men elke werkdag al vanaf 5:30 uur terecht voor hout, plaatmateriaal en andere (af)bouwmaterialen. De bouwshop is vanaf 6:30 uur geopend.

De citytrailer van Pacton is ter vervanging aangeschaft en het is in feite de enige oplegger in het wagenpark van Van Keulen Hout- en Bouwmaterialen. De onderneming beschikt over zestien bedrijfsauto's, waarvan het grootste deel met open laadbak en autolaadkraan. Die compacte auto's zijn opgebouwd op het chassis van een vuilniswagen. Hierdoor zijn de distributiewagens maximaal wendbaar en inzetbaar in de moeilijkste straatjes. Daarnaast zijn er een kipper, een bakwagen met schuifzeilen én de nieuwe Pacton citytrailer. Die wordt met name in de periferie van het centrum ingezet én daarbuiten natuurlijk. Het betreft de eerste Pacton-oplegger voor Van Keulen Hout- en Bouwmaterialen. Het bedrijf is sinds 2007 onderdeel van het Franse Saint-Gobain Building Distribution, waar men reeds goede ervaringen met Pacton had. Ook via de DAF-dealer kwam Pacton naar voren. En zoals Van Griensven omschrijft: "De werkwijze van Pacton sluit prima aan bij onze wensen voor maatwerk en kwaliteit. Het eindproduct is geheel afgestemd op een snelle en vloeiende logistiek; zowel voor ons en voor onze klanten als voor het verkeer op de weg én in de stad."