Vijf schuifzeilen/kooiaap trailers geleverd aan Wigchers Transport

13 juni 2016

Onlangs heeft Wigchers Internationaal Transport uit Schoonoord vijf Pacton schuifzeilen/kooiaap trailers in gebruik genomen.  Deze opleggers zijn zeer compleet uitgevoerd en beschikken naast een aansluiting voor een meeneemheftruck ook over een naloop fusee as. De trailers in Wigchers-uitvoering zijn ADR/VLG gekeurd en worden voor de olie- en gasindustrie ingezet.

 

Zoals inmiddels de meeste van onze klanten heeft ook de firma Wigchers Transport ervoor gekozen om hun opleggers te laten schooperen.  Hiermee zijn de opleggers ook op latere leeftijd optimaal beschermd tegen roestvorming.  Een investering die zichzelf zeker terugverdient. Met een totaal toelaatbaar gewicht van 45.000 kg zijn de gekozen BPW assen met trommelremmen een degelijke keuze.

 

Ook “Ladungssicherung” is voor Wigchers Transport een belangrijke aangelegenheid. Naast de bindgaten van  Ø30 mm  zijn ook de 2-tons bindogen, beide in het randprofiel  geplaatst, voorzien van een TÜV certificaat. Verder heeft Wigchers Transport nog gekozen voor 6 rijen rongkokers welke over de breedte in de 28 mm dikke hardhouten shiplapped vloer geplaatst zijn met de daarbij horende opbergvoorziening.  Een Pacton schuifkap maakt tevens belading van boven mogelijk.

 

Wigchers Internationaal Transport uit Schoonoord  is een familiebedrijf in hart en nieren en heeft meer dan 100 jaar aan ervaring in de transportsector. Ze beschikt over een  uitgebreid wagenpark met 85 trucks en 250 opleggers.   Het bedrijf is breed gespecialiseerd en beheerst een  groot aantal disciplines, zoals het transport voor de olie- en gasindustrie,  maar ook het vervoer van grondstoffen zoals asfalt en zand. Van kunstwerken tot betonplaten, van agrarische producten tot vervuilde grond, kortom transport in de breedste zin van het woord. Het  team van ongeveer 100 mensen staat borg voor goed, veilig en duurzaam transport.

 

Pacton Trailers BV
Pacton Trailers is gevestigd in Ommen. Sinds 1950 worden er trailers onder de merknaam Pacton geproduceerd, in 2010 werden daar de merken Kennis en Floor aan toegevoegd.  Door Pacton Trailers worden, zoals van een vooraanstaande Nederlandse trailerbouwer mag worden verwacht, al haar opleggers en aanhangwagens in nauw overleg met haar klanten ontworpen en geproduceerd.

Naast een gamma van kwalitatief hoogstaande standaard opleggers, is het bedrijf in staat om voor ieder transport probleem een oplossing te bedenken. Vanuit de moderne en goed uitgeruste productie faciliteit  verzekeren toegewijde vakmensen u van een top product.

De opleggers, aanhangwagens en chassis die Pacton produceert worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen en componenten. U heeft hierdoor de zekerheid dat u jarenlang kunt vertrouwen op uw Pacton product.”