3-assige uitschuifbare FLOOR aanhangwagen voor Transportbedrijf Hak uit Ridderkerk

5 september 2016


3-assige uitschuifbare FLOOR aanhangwagen voor Transportbedrijf Hak uit Ridderkerk
Transportbedrijf A. Hak uit Ridderkerk heeft onlangs een 3-assige uitschuifbare FLOOR aanhangwagen (FLUA-10-20) in gebruik genomen. De firma Hak was op zoek naar een veelzijdig inzetbare aanhangwagen.

In samenwerking met de firma Hak heeft Pacton deze aanhangwagen zo ontwikkeld, dat deze voor een groot aantal uiteenlopende soorten transport inzetbaar is. Zo is de 6.500mm lange aanhangwagen ca. 5.800 mm uit te schuiven, waardoor deze zowel voor lang materiaal, zoals buizen voor de gas- en olie industrie als voor containers en units ingezet kan worden.
De multifunctionaliteit van de aanhangwagen is nog groter, doordat deze is gekeurd als LZV-voertuig, zodat deze als 25,25m combinatie is in te zetten.

De lage rijhoogte van 890 mm, de mogelijkheid om de aanhangwagen te verbreden en de verdere speciale aanpassingen t.b.v. zwaar transport zorgen ervoor dat de aanhangwagen ook perfect ingezet kan worden voor het speciaal transport.

Vanwege de diversiteit van de te vervoeren lading is de aanhangwagen in het midden en aan de achterzijde uit te schuiven. De achterzijde en de trekboom zijn pneumatisch bedienbaar, zodat de combinatie snel en eenvoudig kan worden in-en uitgeschoven.
Om de verschillende soorten lading goed vast te kunnen zetten, zijn verschillende lading vastzetvoorzieningen en daarbij horende opbergvoorzieningen gemonteerd. Zo zijn er voor het vastzetten van containers twistlocks geplaatst en los materiaal kan vast worden gezet middels de bindogen en de rongkokers.

A. Hak Transportbedrijf
HAK Transport is een solide, (inter)nationaal opererend bedrijf met meer dan 65 jaar expertise op het gebied van transport, kraan- en werktuigenverhuur. Inmiddels wordt dit familiebedrijf door haar derde generatie met veel plezier geleid. Het bedrijf beschikt over een goed onderhouden wagenpark en heeft een aantal van haar kranen en vrachtwagens in eigen beheer ontwikkeld. Maatwerk is voor de firma Hak heel belangrijk.