32 Pacton opleggers voor Alphatrans Internationaal BV

6 maart 2017

Ommen, Pacton levert de komende weken een serie van 32 open opleggers aan Alphatrans Internationaal BV in Rozenburg. Pacton is zeer verheugd dat Alphatrans ook dit jaar weer voor opleggers uit Ommen heeft gekozen.

De 32 stuks worden geleverd in 2 uitvoeringen.
Het merendeel van de opleggers is uitgevoerd in een basisspecificatie zoals Alphatrans deze al jaren bij Pacton bestelt. Deze specificatie is in de loop der jaren geoptimaliseerd door Alphatrans in nauwe samenwerking met de engineeringafdeling van Pacton, de huidige oplegger voldoet dan ook perfect  aan de wensen en eisen van Alphatrans. 

De opleggers zijn voorzien van 9-tons SAF 19,5” assen met trommelremmen welke zijn uitgerust met 2 rijstanden luchtvering. De opleggers zijn daarmee geschikt voor een standaard trekker met een koppelingshoogte van 1.150 mm maar ook voor mega trekkers met een koppelingshoogte van 950 mm en hebben dan een chassishoogte van 1.070 mm. Speciaal in het ferry verkeer kan zo op het vasteland de maximaal toegestane hoogte optimaal benut worden.

De andere opleggers hebben een chassishoogte van 985 mm in de lage rijstand. Deze opleggers zijn uitgevoerd met een nek van slechts 75 mm, waarmee ze nog steeds geschikt zijn voor een koppelingsdruk van 15 ton. Door de lage bouwhoogte is het mogelijk om met deze opleggers met lading van 3.015 mm hoog binnen de wettelijk maximale hoogte van 4.000 mm te rijden, zoals bijvoorbeeld het vervoeren van kantoor units.

Gezien de diversiteit aan ladingen die Alphatrans vervoert, is er voor gekozen om alle opleggers uit te voeren met verschillende TÜV-gecertificeerde bindvoorzieningen. Of het nu gaat om staalmatten voor de bouw of buizen voor de offshore, deze opleggers bieden de mogelijkheid om de lading goed en gecertificeerd te zekeren. Ook werden bij deze order speciale hijsklauwen besteld, die het mogelijk maken om de opleggers inclusief lading op te hijsen.

Alphatrans
Alphatrans werd opgericht in 1994. De toewijding betreffende de klantenservice, investeringen en innovaties in het materieel hebben ertoe geleid dat zij inmiddels een leidende rol heeft in bijzonder transport en het vervoer met open opleggers in heel Europa en zelfs marktleider is in het Verenigd Koninkrijk. Met de grote, moderne vloot bestaande uit verschillende typen open laadbakken en semi-diepladers bedient zij klanten in een groot aantal verschillende segmenten.