4-assige multifunctionele FLOOR semi-dieplader

20 januari 2017

4-assige multifunctionele FLOOR semi-dieplader

13-1-2017 -- Onlangs leverde Pacton een 4-assige Floor semi-dieplader van het type FLUSDO 15-36HF2 aan de firma Gebroeders Kok uit Bakkeveen. De klant was op zoek naar een oplegger achter de 4 assige trekker met 80 ton meter kraan. Deze combinatie word ingezet voor het laden en transporteren van pontons, beunbaken, draglineschoten etc. Daarnaast kan er grondverzet materiaal en machine’s vervoerd worden. De oplegger is voorzien van een groot aantal soorten ladingvastzet voorzieningen, om de diverse soorten lading vast te kunnen zetten, voor het engineeringsteam van Pacton een uitdaging om dit te realiseren.

De oplegger is 2.150 mm uitschuifbaar, waardoor een wielkuip ontstaat, die het transport van machines en voertuigen mogelijk maakt. De gieksleuf aan de achterzijde maakt de oplegger ook geschikt voor het transport van kranen. Om het transporteren van dit soort groot materieel te vereenvoudigen zijn een aantal specifieke opties gemonteerd, zoals een uitneembare tussentafel, verbreedkokers en een aangeschuinde achterzijde en nek.

De 4 stuks BPW (3 x 12-ton en 1 x 11-ton) assen met trommelremmen zorgen voor een GVW van 51 ton. De achterste 2 assen zijn uitgerust met een VSE stuursysteem, de voorste as is uitgevoerd als voorloopas. Dit maakt de oplegger uiterst manoeuvreerbaar en zorgt ervoor dat deze eenvoudig op de meest krappe bouwlocaties geplaatst kan worden. De elektronische nabesturing maakt de besturing van de oplegger nog eenvoudiger.

Met alle speciale aanpassingen en specifiek voor deze oplegger ontwikkelde opties, zoals in breedte uitschuifbare camera's en een lange ladingbok voorzien van diverse opbergvoorzieningen, is de oplegger uiterst geschikt voor het transport van zware ladingen en groot materieel.

Gebroeders Kok
Gebroeders Kok is gespecialiseerd in verhuur van grondverzet machines, agrarisch loonwerk, cultuurtechniek, natuur & infrabouw en verticaaltransport. Het werkgebied is Noord Nederland. Vanuit zes locaties wordt gewerkt aan vele projecten voor diverse opdrachtgevers. Daarnaast worden specialistische opdrachten uitgevoerd in heel Nederland en ver daarbuiten.

Gebroeders Kok loopt voorop met de nieuwste technieken en heeft een uitgebreid en modern machinepark. Een eigen werkplaats zorgt voor perfect onderhouden materieel. Bij een storing of calamiteiten staat een mobiele servicedienst paraat, zodat de continuïteit van de werkzaamheden gewaarborgd blijven.