EXTRA LAADMETERS OP LICHTE PACTON-COMBINATIES MET DOORLAADSYSTEEM

2 juni 2017

GIESSEN - E. van Wijk Logistics uit Giessen nam recent een drietal nieuwe combinaties in gebruik, opgebouwd en geleverd door Pacton Trailers uit Ommen. De levering betreft drie DAF XF trucks met schuifzeilenopbouw en een drietal schuifzeilenaanhangwagens. De combinaties hebben speciale deuren met een extra scharnierpunt, om zo een doorlaadsysteem te realiseren. Pacton zette in op maximale gewichtsbesparing. 

De nieuwe combinaties worden ingezet in internationaal transport. De motorwagens van DAF zijn voorzien van een schuifzeilenopbouw met schuifkap. De twee vlakke, aluminium achterdeuren zijn dubbelvouwend uitgevoerd ten bate van het doorlaadsysteem.  Daarnaast zijn de vrachtwagens voorzien van verschillende toebehoren, waaronder aluminium zijafscherming voor het asstel, een pompwagenkist van aluminium, een led-strip als binnenverlichting en haken ten bate van sneeuwkettingen. De Pacton tweeassige middenasaanhangwagens met schuifzeilenopbouw zijn van het type MXD.218.T. Hier heeft de voorwand van de aanhangwagens twee dubbelvouwende, aluminium opdekdeuren voor het doorlaadsysteem.

"De combinatie is van een type dat door E. van Wijk Logistics veelvuldig wordt ingezet”, zegt Dick Bruin, fleetmanager bij E. van Wijk Logistics. “De levering betreft deels uitbreiding en deels vervanging van het wagenpark. Het gaat economisch beter en in de markt groeien de volumes. Dus we breiden uit, maar we vervangen ons wagenpark en materieel ook, om up-to-date te blijven. We vervoeren een breed palet aan goederen, voor een veelvoud aan klanten. In het stukgoederenvervoer is Van Wijk heel sterk in groepage en deelzendingen. Een laag gewicht van onze combinaties is daarom heel belangrijk. Net zoals een hoge insteek. In sommige gevallen vervoeren we hoge danwel zware producten/materialen. Ons materieel moet echt multifunctioneel zijn.” 

Beste van twee werelden 

Het doorlaadsysteem van E. van Wijk Logistics is een bewuste keuze. “Waar het grootste deel van de internationale vervoerders gebruik maakt van trucks met trailers, kiezen wij bewust voor de inzet van combinaties. Combinaties maken 90 procent uit van ons wagenpark voor internationaal vervoer”, zegt Bruin.

“Dankzij het doorlaadsysteem kan de ‘bakwagen’ door de aangekoppelde aanhangwagen geladen en gelost worden. Dat levert logistieke voordelen op, zoals tijdwinst bij laden en lossen. Maar het levert, in vergelijking met een trailer, ook meer laadmeters op. Dankzij het doorlaadsysteem kunnen we bovendien de complete vijftien laadmeters ineens lossen. Het beste van twee werelden dus.” 

Uitbreiding 

E. van Wijk Logistics is een familiebedrijf. Sinds Ewout van Wijk in 1949 de onderneming begon, is de transporteur uitgegroeid tot een Europese speler van formaat. Het wagenpark is jong en bestaat uit (koel)combinaties, koelbakwagens, koeltrailers, megatrailers en citytrailers. Onlangs werd door de vierde generatie Van Wijk de eerste paal voor de uitbreiding van de warehousecapaciteit geslagen. Uitbreiding van het warehouse was nodig vanwege de  toenemende vraag naar opslag- en crossdockactiviteiten. In totaal wordt het warehouse 3.500m2 groter, waarmee de capaciteit op 14.000 m2 komt. Bovendien wordt een deel van het warehouse omgebouwd en geschikt gemaakt voor het opslaan van farmaceutische goederen. De oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2017.

E. van Wijk Logistics heeft nog een drietal combinaties in bestelling bij Pacton Trailers. Hierbij worden DAF CF trucks opgebouwd. Deze combinaties zijn bedoeld voor Benelux-transport. In totaal werkt de transportonderneming met een wagenpark van zo’n 320 transporteenheden, vanuit vestigingen in Nederland, Roemenië en Oekraïne. 

Wéér lichter 

Pacton heeft uitstekend werk geleverd, vindt Bruin. “Deze combinaties zijn wéér lichter dan de voorgaande. Een knappe prestatie.” E. van Wijk Logistics is inmiddels verschillende jaren klant bij Pacton. “Als bedrijf zijn we bijna 70 jaar actief en oerdegelijk. Wij geloven in partnerships, waarbij we kiezen voor relaties voor de lange termijn. Als een klant de naam Van Wijk hoort, associeert hij die met degelijkheid. Zo kent men ons. Die waarde wordt onderstreept door de kwaliteit die Pacton Trailers levert.”