KAMPHUIS TRANSPORT REALISEERT EENHEID MET TRIO VLAKKE PACTON-OPLEGGERS

21 april 2017

GRAMSBERGEN - De drie rijdende directeuren van familiebedrijf Kamphuis Transport uit Gramsbergen hebben recentelijk geïnvesteerd in een trio Pacton-opleggers. Vorig jaar werd al eenzelfde trailer afgeleverd, dus beschikt Kamphuis Transport over een modern kwartet. De vlakke opleggers worden onder meer ingezet voor het transport van bouwmaterialen. "We wilden alles-in-één trailers, die voor meerdere soorten transport geschikt zijn", vertelt Bertus Kamphuis. 

Met zestien trekkers en 41 opleggers, achttien medewerkers plús een parttime kantoormedewerkster (zuster Zwaantje), biedt Kamphuis Transport een flexibele en nuchtere dienstverlening. De drie broers Bertus (wagenpark en meer), Hilbert (werkplaats) en Seine (planning) leiden het bedrijf op karakteristiek eigen wijze. Nuchter. Zo gewenst of nodig rijden ze gewoon mee in de dagelijkse transportpraktijk. "Het bloed kruipt waar het niet gaan kan", lacht Bertus Kamphuis. "We zijn een klein bedrijf en daardoor flexibel. We doen dan ook van alles op transportgebied. We hebben veel eigen klanten en opdrachten, momenteel zo'n 80 procent, maar we springen ook graag bij voor collega's. Het geldt voor iedereen actief in de transportsector; je hebt pieken en rustiger momenten. Een eenheid in ons materieel is daarom echt een plus. De nieuwe opleggers zijn zo ingericht, met twistlocks en rongen, dat we ze voor het vervoer van prefab betonelementen kunnen inzetten, maar ook net zo gemakkelijk met containers kunnen gebruiken."

Het moderne en zeer diverse trailerpark van Kamphuis Transport bestaat, naast de vlakke opleggers uit onder meer opleggers van het type tautliner, Euro-dieplader en binnenladers voor beton. Naast het transport in de bouw, verzorgt Kamphuis Transport onder meer koeltransporten en het vervoer van varkens. Kamphuis: "Opdrachtgevers bellen óns, omdat we met elkaar een goede inzet tonen. Dat is uiteindelijk waar het om draait, toch?" 

Rode Kamphuis met gele streep 

De drie nieuwe, vlakke Pacton-opleggers zijn van het type TXD.344.L-422. Ze hebben drie starre assen, een SAF-luchtveerstel en een technisch draagvermogen per as van 9.000 kg. Het chassis is na voltooiing van het laswerk met korund gestraald, geschoopeerd, gespoten in een tweecomponenten primer en afgewerkt met tweekomponenten aflak. "Wij zijn de rode Kamphuis met de gele streep", grapt Bertus Kamphuis, want er zijn nogal wat transportbedrijven onder dezelfde familienaam actief. Overigens geen familie van elkaar.

De nieuwe trailers worden hoofdzakelijk voor het transport in de bouw ingezet. Eén trailer is voor de uitbreiding aangeschaft; de andere twee vervangen twee oudere Pacton-opleggers. Kamphuis: "Nogmaals, met deze laatste investering willen we niet alleen ons wagenpark vernieuwen, maar ook eenheid creëren. We hebben nu een zestal van dezelfde, vlakke Pacton-opleggers. De eerdere hebben ook zijborden." 

Kwart eeuw klant 

"Met Pacton Trailers uit Ommen hebben we goede ervaringen uit het verleden. We zijn als bedrijf nu 33 jaar actief en we zijn al meer dan 25 jaar klant bij Pacton. Men maakt een modern, degelijk product en elke uitvoering of aanpassing die je kunt verzinnen, is te leveren. Daarbij zit Pacton Trailers bij ons in de buurt."

Pacton Trailers heeft de afgelopen jaren dan ook niet stil gezeten op het gebied van ontwikkeling en innovatie. Dat wordt gewaardeerd in de markt.

De nieuwe Pacton-trailers zijjn bij Kamphuis Transport in Gramsbergen inmiddels volop in gebruik. Het transportbedrijf brengt de drie transportbroers en -zus nog altijd veel voldoening. Bertus Kamphuis: "We verdienen onze boterham. We hebben er plezier in. Wat wil je nog meer!?"