Maximaal benutbare Pacton middenasaanhangwagen voor Siers Oldenzaal

20 maart 2019

Siers Leiding- en Montageprojekten, te Oldenzaal, onderdeel van de Siers Groep, voert leiding- en montageprojecten uit door heel Nederland. De nieuwe Pacton-middenasaanhangwagen voor Siers is zo uitgevoerd dat zelfs het kleinste plekje op én onder de laadvloer maximaal uitgenut kan worden.

Chef werkplaats Rob Beernink van Siers Leiding- en Montageprojekten vertelt: "Afgezien van riolering leggen we eigenlijk alles in de grond, van glasvezelkabel tot hoogspanningskabel. Dat doen we met 500 medewerkers door heel Nederland en het grensdeel van Duitsland. Ons eigen wagenpark is compact, maar multifunctioneel, met acht vrachtwagens. Daaronder zijn de twee vaste combinaties van een trekker met oplegger én een bakwagen met aanhangwagen. Voor de laatste was het tijd voor de vervanging van de aanhangwagen. We hebben gekozen voor een middenasser om de oude schamelwagen te vervangen. Bij Pacton kwamen we terecht op advies van Carrosseriebouwer Brinks uit Enschede, waarmee we een goede relatie hebben." 

Flexibel aanpasbaar 

De nieuwe, tweeassige middenasaanhangwagen (type MXD.218.L) van Pacton Trailers uit Ommen heeft een lengte van 7,10 meter en biedt een totaal toelaatbaar gewicht van 18.000 kg. Voor en achter ieder wiel zijn kwartronde kunststof spatschilden aangebracht, met achter iedere as anti-spray spatlappen. Voor het asstel bevindt zich een aluminium zijafscherming, volgens EG-voorschrift. De aanhangwagen werd geleverd inclusief twee stuks aluminium oprijplaten, die tussen de hoofdliggers opgeborgen worden, gelijkliggend met de bovenzijde van de hardhouten vloer. Aan voor- en achterzijde van de aanhangwagen, tegen de buitenzijde van de hoofdliggers bevinden zich twee maal twee optrekbare 7-tons bindogen (TüV-gecertificeerd). De aanhangwagen is voorzien van vier rvs-gereedschapskisten, twee links en twee rechts voor het asstel. Aan de achterzijde van het asstel is aan elke zijde nóg een rvs-gereedschapskist aanwezig en tussen de assen is een wagenbrede verzinkte stophoutbak geplaatst. De fraaie middenasaanhangwagen is afgewerkt in Volvo-grijs, met witte retro reflecterende contourmarkering op de zijkant en rode retro reflecterende contourmarkering aan de achterkant. Achter is ook een tweetal breedteborden met rood-witte led-verlichting gerealiseerd, wegschuifbaar onder de aanhangwagen.

De nieuwe Volvo FM bakwagen met de nieuwe middenasaanhangwagen wordt dagelijks én zeer breed ingezet, geeft Beernink aan. "Het was een belangrijke reden om te kiezen voor een trailerbouwer die goed is in maatwerk. We brengen in principe als ons materieel en materiaal rond met deze combinatie, waaronder landbouwtractoren, schaftketen, trilplaten en bouwmaterialen. Dus moet de aanhangwagen flexibel aanpasbaar zijn, om letterlijk elke centimeter te kunnen gebruiken. Reden waarom we hebben gekozen voor in de vloer geïntegreerde oprijplaten, die voor én achter gebruikt kunnen worden. Maar ook voor een uitschuifbare dissel en géén kopschot, maar wél rongkokers in de voorbalk. Daarnaast zijn er rongen in het randprofiel en vele rongkokers in de 28mm hardhouten vloer. Er is tevens voorzien in vier Laxø rongkokers ten bate van het transport van een 20-voets container, centraal op de aanhangwagen." 

Familiebedrijf 

Het familiebedrijf Siers ontstond in 1964, toen Herman Siers van start ging met 3 medewerkers. Het leggen van gasleidingen was aanvankelijk de core business. Siers Groep Oldenzaal levert anno 2019 een compleet pakket op het gebied van de ondergrondse infra van Nederland. Projecten op het gebied van gas, water, elektra en telecom worden uitgevoerd, van klein tot groot en variërend in complexiteit. Siers is nog steeds een echt familiebedrijf met de normen en waarden die daarbij horen. Beernink: "Een persoonlijke en collegiale sfeer, gecombineerd met een groot sociaal gevoel en maatschappelijke betrokkenheid, kenmerkt de onderneming."