Pacton “Energy” op de IAA in Hannover

12 september 2022

Pacton presenteert op de IAA in Hannover (Hal 25, C61) een tweetal opleggers, met als klapstuk een gestuurde Energy Trailer (TBD.342.L-KS-E) met generatoras en accupakket. De nieuwe oplegger voorziet, onafhankelijk van een truck, geheel zelfstandig in de voeding van elektrische nevenverbruikers. Emissieloze distributie is de toekomst. Het gebruik van elektrische nevensystemen en -machines neemt eveneens sterk toe.

De Pacton “Energy” oplegger met Power Pack (11 kWh lithium-ion) en generatoras, is niet beperkt tot één type oplegger, maar toepaspaar in meerdere maatwerk types en uitvoeringen. Vooralsnog wordt gewerkt met negentons generatorassen van maximaal 20 kW. De gepresenteerde oplegger op de IAA betreft een 42 tons, drieassige vlakke trailer, waarvan de middelste as een generatoras betreft. De trailer, in fraai metallic-zwart met oranje accenten afgewerkt, heeft een asdruk van 27 ton en een koppelingdruk van 15 ton. Stroom wordt opgewekt tijdens het rijden met de oplegger. Aanpassingen aan de trekker zijn niet nodig. De Pacton “Energy” oplegger genereert stroom zonder verbruik van diesel, zonder uitstoot en is zeer stil in gebruik. De achteras van de oplegger op de IAA is gestuurd. De oplegger heeft tevens een voorziening voor een meeneemheftruck. Pacton heeft hoge verwachtingen van de Pacton “Energy” oplegger. De productie van het nieuwe systeem moet reeds dit jaar van start gaan. "Onze Pacton “Energy” oplegger voorziet in een krachtige en zelf-opladende power pack voor elektrische apparatuur en systemen. Van een betonmixer, een waterpomp en een koelmachine tot een verrijdbare kraan en een meeneemheftruck. Alles schoon, stil en onafhankelijk en klaar voor de toekomst.

Gestuurde uitschuifbare kraanoplegger

Ook is op de IAA een FLOOR drieassige, hydraulisch gestuurde en uitschuifbare kraanoplegger te zien, type FLUO-18-30H3. De zeer fraai uitgevoerde trailer voor Combex in het Friese Eastermar heeft een lengte van 13,5 meter en kan uitgeschoven worden naar bijna 21 meter. Met een asdruk van 30 ton beschikt de trailer over een toelaatbaar gewicht van 48 ton. Het hydraulische stuursysteem stuurt de assen aan door middel van twee van elkaar gescheiden hydraulische systemen. De voorste as heeft een aslift via het EBS. Daarnaast beschikt de trailer over Tritronic nabesturing met automatisch rechtzetten. De kraangeleiding van de oplegger is geschikt voor een verrijdbare 30-ton/meter kraan. De luchtbediende vergrendeling van de uitschuiftrailer biedt stappen van 500 mm. Onder meer aluminium luchtketels en zijafscherming, rongenrekken, een rvs gereedschapskist, een verzinkte stophoutbak, demontabele oprijbokken, SKF centrale vetsmering, een achteruitrijdcamera en een veelheid aan bindvoorzieningen en rongkokers maken de uitvoering compleet. Een prachtig voorbeeld van de vele maatwerk opties en mogelijkheden die Pacton levert. Het volledig geschoopeerde chassis garandeert bovendien een lange levensduur.

Vakwerk op maat

Pacton Trailers is gevestigd in Ommen. Sinds 1950 worden er trailers onder de merknaam Pacton geproduceerd. In 2010 werden daar de merken Kennis en Floor aan toegevoegd. Pacton Trailers ontwerpt en produceert alle opleggers en aanhangwagens in nauw overleg met de klant voor een oer-degelijk en oer-Nederlands product dat toegespitst is op de specifieke taak en wensen van de gebruiker.

Naast een gamma van kwalitatief hoogstaande standaard opleggers, is het bedrijf in staat om voor ieder transport probleem een oplossing te bedenken. Vanuit de moderne en goed uitgeruste productiefaciliteit verzekeren toegewijde vakmensen de klanten van een top product, vervaardigd uit hoogwaardige materialen en componenten.