Flexibele Pacton semi uitschuiver ondersteunt bedrijfsvisie van den Boom Transport

20 oktober 2021

Van den Boom Transport uit het Limburgse Weert is een bekende Pacton-klant, maar recent werd de eerste uitschuifbare Pacton semi-dieplader door het transportbedrijf aangeschaft. De drieassige, gestuurde trailer (type SYD.348.LU-B) wordt gecombineerd met een trekker met kraan, waardoor de chassislengte van de trailer ingeschoven 12 meter bedraagt, met de mogelijkheid om 5,8 meter uit te schuiven.

De assen van de nieuwe Pacton-trailer zijn hydraulisch fuseegestuurd, middels Tridec HF-E besturing en mét afstandsbediening voor optimaal manoeuvreren. Met een asdruk totaal van 30.000 kg en een koppelingdruk van 15.000 kg komt het totaal toelaatbaar gewicht uit op 45.000 kg. Het chassis is uitgevoerd met een centrale koker. De binnentelescoop is een samengestelde chassiskoker met vergrendelgaten. De buitenste telescoop is een samengestelde chassiskoker met ingelaste dubbele eindaanslag. De luchtbediende vergrendeling van de kokers biedt stappen van 500 mm.

"Maatwerk in lengte en asstel is een eerste vereiste voor de transportwerkzaamheden die wij uitvoeren. De laatste jaren groeien we met name in onze specialismes. Daarvan is het zelf laden en lossen met kraanwagens een heel belangrijke. Ook het vervoer van deelpartijen door heel Nederland, mét eigen laad- en losmiddelen en van palletformaat tot volle wagen is één van onze veelgevraagde diensten. Op bouwlocaties is het niet altijd even ruim bemeten; dus is een wendbare trailer een echt must. Maatwerk in maatvoering maakt een optimale inzet mogelijk", vertelt mede-directeur Eveline Harts - Van den Boom.

Bouwgerelateerd

De nieuwe Pacton semi-dieplader is aangeschaft ter uitbreiding. Het wagenpark van Van den Boom bestaat uit 27 trucks, waarvan een deel met autolaadkraan tot wel 65 ton/meter, en zeer divers getrokken materieel, waaronder vlakke opleggers, kraanopleggers, schuifzeilentrailers, semi-diepladers en een aantal uitschuifbare trailers. Ook trailers met meeneemheftruck worden veelvuldig ingezet, passend bij de groeiende vraag naar de specialiteiten van Van den Boom.

Al het vervoer is bouwgerelateerd en vindt vanuit Limburg door heel Nederland plaats, alsook een deel van België en Duitsland. De nieuwe uitschuifbare semi-dieplader van Pacton vervoert dan ook een grote diversiteit aan materialen, zoals kraanbanen, balken en kozijnen.

De nieuwe Pacton-trailer is hierop maximaal ingericht. Het SAF Modul luchtveerstel met onderhoudsarme assen met trommelremmen van de trailer steunt op 12 stalen velgen, maatvoering 17.5 x 6.75 (naafcentrering) met Goodyear banden (245/70 R 17.5 RHT). Er is een aslift op de eerste as. De fraaie Pacton-trailer beschikt over een hardhouten vloer van 28 mm dik, een vast stalen kopschot van 5 mm dik en 1,4 meter hoog. Er zijn aan weerszijden twee aluminium zijborden op het kopschot en zes aluminium zijborden van 600 mm hoog in het lage gedeelte.

Voor wat betreft de bindvoorzieningen zijn er in het randprofiel twee maal twaalf bindogen, Ancra 2-ton TÜV-gecertificeerd. Er is een veelheid aan rongkokers; 2 x 7 stuks in lengterichting en 6 rijen rongkokers overdwars; allen met gat ten bate van spanbanden. Als opties heeft de trailer onder meer zijborden, breedteborden, Groeneveld-vetsmering, een tussentafel - zodat bij een normale trekker de maximale lengte benut wordt - en twee lange ladingbokken. Ook zijn er vier rvs-kisten, een stophoutbak en aanhaakprofielen aan de achterkant voor opritten.

Flexibiliteit

Van den Boom Transport is als familiebedrijf sinds 1961 onderweg met kwalitatief en snel transport. Sinds 2010 bestaat de directie van het bedrijf uit Eveline Harts – Van den Boom, Hans Jeurninck en Frank Linders. De onderneming werkt momenteel met 35 medewerkers, waarvan 26 chauffeurs. "We zijn sterk in het distribueren van diverse soorten materiaal t/m 25 ton. Vandaag opgehaald, de volgende dag bezorgd door heel Nederland", aldus Harts - Van den Boom. "Zo flexibel als ons wagenpark is, met het oog op de diverse lading, zo flexibel willen we binnen onze organisatie zijn. Door ons gevarieerde en moderne wagenpark, onze servicegerichte medewerkers én onze efficiënte planningsafdeling, kunnen we aan de sterk wisselende wensen van onze klanten voldoen."

Pacton Trailers BV


Pacton Trailers is gevestigd in Ommen. Sinds 1950 worden er trailers onder de merknaam Pacton geproduceerd, in 2010 werden daar de merken Kennis en Floor aan toegevoegd.  Door Pacton Trailers worden, zoals van een vooraanstaande Nederlandse trailerbouwer mag worden verwacht, al haar opleggers en aanhangwagens in nauw overleg met haar klanten ontworpen en  geproduceerd.

Naast een gamma van kwalitatief hoogstaande standaard opleggers, is het bedrijf in staat om voor ieder transport probleem een oplossing te bedenken. Vanuit de moderne en goed uitgeruste productie faciliteit  verzekeren toegewijde vakmensen u van een top product. De opleggers, aanhangwagens en chassis die Pacton produceert worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen en componenten. U heeft hierdoor de zekerheid dat u jarenlang kunt vertrouwen op uw Pacton product.”