Rinico Tentenverhuur vangt de groei op met Pacton

1 december 2023

De nieuwe, drieassige  Pacton aanhangwagen voor Rinico Tentenverhuur uit Mill werd, na een lange aanloop, in oktober 2023 meteen in gebruik genomen. "De Corona-crisis kwam in onze branche hard binnen en onze aanvraag bij Pacton werd hierdoor door ons enige tijd uitgesteld. Maar met deze uitbreiding in materieel kunnen wij nú de groei in het werk opvangen", zegt mede-eigenaar Jaap van de Vorle.

Rinico Tentenverhuur is gespecialiseerd in de verhuur van pagode tenten, alu-frame partytenten en alu-hallen in alle afmetingen en voor elke gelegenheid. Zowel voor de zakelijke als particuliere markt. Van een tent voor een privé feest of bruiloft tot een personeelsfeest, een opening, een beurs of een groot festival. Ook de gehele aankleding van een tent wordt door Rinico, in samenwerking met vaste partners, verzorgd. Denk aan verwarming, verlichting, toiletten, inrichting, decoratie én catering.

Aan het roer van het tentenverhuurbedrijf staan de broers Jaap en Harm van de Vorle. Zij namen de onderneming aan het begin van het jaar 2000 over en breidden de werkzaamheden gestaag uit. Het bedrijf opereert landelijk en is ook in Duitsland en België actief, met in totaal zo`n 9.000 m2 beschikbaar aan tent en vloer. Sinds 2003 is Rinico Tentenverhuur gevestigd in Mill. Hier werkt men met een vast team van 9 mensen en een vaste ploeg oproepkrachten.

Groei opvangen

Met de nieuwe Pacton aanhangwagen (type AXD.330.L) kan Rinico Tentenverhuur de sterke groei in het werk, na een aanzienlijke Corona-dip, opvangen. "Aanvankelijk dachten we dat het niet drukker kon dan afgelopen jaar, maar we lijken in 2023 dat resultaat minstens te evenaren", aldus Van de Vorle.

De Pacton aanhangwagen heeft een lengte van 9 meter. De drie BPW luchtgeveerde assen met trommelremmen hebben een technisch draagvermogen per as van 10 ton. De voorste achteras is liftbaar. De dubbellucht uitvoering steunt op GoodYear banden, 265/70 R 19.5. Het chassis is voorzien van een draaischamel met dubbelrijige draaikrans, met een draagvermogen van 10 ton en een mechanisch verstelbare triangel.

Vloerplaten borgen

Het maatwerk voor Rinico behelst onder andere een hardhouten vloer van 28mm dikte, met in de rand zestien ronde gaten, waar de vloerplaten - die Rinico veelvuldig transporteert - in geborgd worden. De eerste plaat valt in het stalen randprofiel, de volgende in de voorgaande vloerplaat. Tevens is er voorzien in 2 x 10 4-tons omklapbare bindogen (TüV gecertificeerd) in de rand. Aan de voorzijde tegen de kopbalk zijn 6 stuks rongkokers gerealiseerd. In de wielbasis is aluminium zijafscherming geplaatst, volgens EG-voorschrift. Ook aanwezig is een rvs gereedschapskist. Aan de achterzijde van de aanhangwagen zijn u-profielen gemaakt voor het aanhaken van oprijplaten zodat ook heftrucks vervoerd kunnen worden.

De aanhangwagen is ruimschoots voorzien van verlichting, waaronder  2 x 5 gele led zijlampen onder het randprofiel, 2 witte led breedtelichten aan de voorzijde, 2 werklampen aan de achterzijde, 2 werklampen achter het schamel en 2 flitslampen aan de achterzijde. Ook zijn er 2 rood/wit/oranje led rubber steellampen aan de achterzijde.

Het complete chassis werd door Pacton, na voltooiing van het laswerk, met grit gestraald, geschoopeerd en gespoten in tweekomponenten primer en afgewerkt met tweekomponenten chassislak. De aanhangwagen werd volledig RDW-gekeurd door Pacton afgeleverd.

Eigen wagenpark

Het wagenpark van Rinico Tentenverhuur bestaat uit drie DAF bakwagens met universele aanhangwagens. Tevens beschikt men over een Iveco Daily met semi-dieplader én een DAF-truck met oplegger. Een degelijk en betrouwbaar wagenpark vormt de basis van de dienstverlening van Rinico Tentenverhuur. "We hebben recent twee nieuwe DAF bakwagens in gebruik genomen, waarmee ons vrachtwagenwagenpark vrijwel geheel Euro 6 is; de Iveco Daily wordt volgend jaar naar Euro 6 opgewaardeerd. Recent hebben we eveneens ons buitenterrein uitgebreid voor een goede opslag van materieel en materialen."

Met het eigen up-to-date wagenpark vervoert Rinico alle verhuurmaterialen én opbouwmaterieel, waaronder tenten, tentmaterialen, vloeren, heftrucks en hoogwerkers. Zo is Rinico betrokken bij vele grote en kleine feesten en festivals. Van bedrijfsevent, huwelijksfeest tot aan Paaspop in Schijndel. De Heideweek in Ede, festival Intents te Oisterwijk en de Rijnweek in Rhenen horen ook in het rijtje thuis. Steeds vaker worden de tenten ook ingezet door de uitvaartbranche ter vervanging van de vaste locaties. Natuurlijk mogen het jaarlijkse carnaval en de meerdere winterse ijsbaanprojecten niet ontbreken.

Hollands product

Rinico Tentenverhuur heeft een voorkeur voor materiaal van Nederlandse makelij. "Ja, we proberen het in de buurt te houden met Hollands product. Pacton zagen we als trailermerk regelmatig in ons werk - en onderweg - voorbij komen. De schoonfamilie van mijn broer Harm, hij is mede-eigenaar van Rinico Tentenverhuur, heeft veel ervaring in transportzaken. Zij gaven aan goede ervaringen te hebben met Pacton. Zo zijn ook wij bij Pacton terecht gekomen", vertelt Jaap van de Vorle. "En we zijn heel content met onze robuust uitgevoerde, maatwerk Pacton aanhangwagen."

Pacton Trailers BV
Pacton Trailers is gevestigd in Ommen. Sinds 1950 worden er trailers onder de merknaam Pacton geproduceerd, in 2010 werden daar de merken Kennis en Floor aan toegevoegd.  Door Pacton Trailers worden, zoals van een vooraanstaande Nederlandse trailerbouwer mag worden verwacht, al haar opleggers en aanhangwagens in nauw overleg met haar klanten ontworpen en  geproduceerd.

Naast een gamma van kwalitatief hoogstaande standaard opleggers, is het bedrijf in staat om voor ieder transport probleem een oplossing te bedenken. Vanuit de moderne en goed uitgeruste productie faciliteit  verzekeren toegewijde vakmensen u van een top product.

De opleggers, aanhangwagens en chassis die Pacton produceert worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen en componenten. U heeft hierdoor de zekerheid dat u jarenlang kunt vertrouwen op uw Pacton product.”