Schuifzeilen semi-dieplader voor DKJ transport

21 oktober 2016

3-assige Pacton schuifzeilen semi-dieplader
De firma DKJ transport uit Alblasserdam heeft onlangs een 3-assige schuifzeilen semi-dieplader (type SXD.342.T-EP1) bij Pacton afgenomen. Deze oplegger was ook te zien op het buitenterrein van de IAA 2016 in Hannover. De nu geleverde semi-dieplader is een verdere doorontwikkeling op de door DKJ in de laatste jaren afgenomen versies.


De klant was ook deze keer weer onder de indruk van de bereidheid van de Pacton engineers om de zeer specifieke wensen om te zetten in het ontwerp van de oplegger. Hiermee is een  goede basis voor een lange samenwerking gelegd.

De oplegger  zal voor verschillende doeleinden ingezet gaan worden voor transporten van en naar Scandinavië. De oplegger is voorzien van BPW 11-tons assen met trommelremmen en 245/70 R17,5 banden.
Speciaal voor het transport van verrijdbare machines is de nek aangeschuind en is de achterzijde voorzien van een beavertail. Middels de meegeleverde opritten kunnen de machines tot aan het kopschot in de oplegger gereden worden. In het geval van brede lading is het achterportaal handmatig met een slinger te verbreden.

De RVS kisten onder het chassis zorgen, samen met de extra opstapjes vlak achter de nek, voor een strakke afwerking van de oplegger. De opties - zoals een meegeleverde lange lading bok, verschillende bind- en ladingvastzetvoorzieningen, rongen, breedteborden en twistlocks - onderstrepen de multifunctionele inzetbaarheid van de oplegger nog maar eens.

DKJ Transport
DKJ Transport uit Alblasserdam is gespecialiseerd in het transport van en naar Noorwegen.Inmiddels beschikt het bedrijf hiervoor over een 20-tal veelal multifunctioneel inzetbare opleggers.