VERVANGEND KWARTET PACTON-OPLEGGERS TOCH ALS EXTRA BIJ BURGGRAAF TRANSPORT

22 december 2017

VIANEN - "De vier nieuwe schuifzeilenopleggers van Pacton waren eigenlijk bedoeld ter vervanging, maar het is een uitbreiding geworden. Na een kosmetische make-over zullen we de dertien jaar oude Pacton-opleggers ook weer inzetten. Die kunnen zo nog tien jaar mee", zegt Dirk Burggraaf van Transportbedrijf Burggraaf uit Vianen met een brede lach. "Dat is het voordeel van een keuze voor kwaliteit." 

Burggraaf Transport & Logistics werd opgericht in 1971 door Piet Burggraaf. Na 46 jaar is hij nog steeds actief in het bedrijf. Dagelijks verzorgt hij op een bakwagen verschillende afleveringen. De leiding over het bedrijf is echter sinds 2010 in handen van zijn zonen Dirk en Ronald Burggraaf. De moderne onderneming is in de jaren gegroeid van één vrachtauto naar veertien.

Transportbedrijf Burggraaf is gespecialiseerd in Benelux-distributie, warehousing en orderpicking. In 2012 verhuisde het transportbedrijf van Leerdam naar Vianen. Van daaruit verzorgt men dagelijks distributie door de Benelux. Daarbij gaat het met name om DHZ-waren van bouwmarkten. In totaal beschikt men over 34 schuifzeilentrailers, allen in een vrijwel identieke uitvoering, mét aansluiting voor een Kooiaap meeneemheftruck. Dirk Burggraaf: "Elke truck werkt met een vaste set van twee trailers. Die worden bij de klant keer op keer gewisseld. In ons eigen warehouse hebben we mogelijkheden voor op- en overslag, het laden en lossen van containers en orderpicking. Het maakt ons maximaal flexibel." 

Flexibeler door maatwerk 

De schuifzeilentrailers voor Burggraaf hebben een asdruk van 27.000 kg en een totaal toelaatbaar gewicht van 42.000 kg. De Roland-schuifzeilen zijn van hoogwaardig 2x2 dubbeldraads PVC zeildoek, 860 g/m2. Om de 600 mm is er een vaste, verticale spanband met roestvrijstalen gesp en gegalvaniseerde haak aangebracht. De zeilen lopen met nylon rollers in de aluminium dakrails. De zeilen kunnen aan de achterzijde horizontaal gespannen worden door een ratel-spanmechanisme en aan de voorzijde door een snelspan-sluiting (Quick Release).

Negen van de 34 opleggers van Transportbedrijf Burggraaf zijn van het merk Pacton Trailers. Ook de andere opleggers zijn van gerenommeerde fabrikanten. "In het dagelijkse gebruik vinden wij kwaliteit heel belangrijk. Daarbij is standaard niet goed genoeg voor ons. Met Pacton kiezen we voor een fabrikant die heel goed is in het leveren van maatwerk. We willen bijvoorbeeld onze zijrongen zo flexibel mogelijk kunnen plaatsen en gebruiken houtrongen in het midden van de trailer, omdat we van twee kanten moeten kunnen laden en lossen. Daarnaast kiezen we altijd voor drieassige trailers met een gestuurde achteras en een hefbare voorste as. Ook dat maakt het dagelijkse transport en het manoeuvreren op locatie voor ons gemakkelijker."