WIDESPREAD ASSTEL VOORKOMT KANTELEN NIEUWE AANHANGWAGENS VOOR BAETS

30 oktober 2017

KELPEN-OLER - Baets Handel en Transport uit Kelpen-Oler werkt sinds kort met twee nieuwe Floor S-Line aanhangwagens voor afzetbakken, geleverd door Pacton Trailers uit Ommen. De aanhangwagens zijn voorzien van een widespread asstel. Directeur Marc Baets: "We hebben éénmaal meegemaakt dat een aanhangwagen kantelde op de snelweg, door dat het losgestorte materiaal in een container zich vooral aan één kant bevond. Daarom werken we vanaf nu uitsluitend met widespread." 

De nieuwe aanhangwagens van het type FLA-9-18 (S-Line) hebben een lengte van 7,20 meter en een breedte van 2,47 meter. Het BPW-luchtveerstel omvat drie assen met schijfremmen, met een technisch draagvermogen per as van 9.000 kg. De vooras en het asstel zijn voorzien van een laagregeling, om het  chassis te laten zakken tijdens het overzetten van een container. De voorste as van het tandemstel is voorzien van een aslift, volautomatisch via EBS, met tevens een optie om het systeem uit te schakelen.

Vergrendeling van de containers geschiedt aan de voorzijde door middel van een spanlier met ketting en aan de achterzijde met twee ratelspanners. Tevens zijn er twee verwijderbare aanslagen, die verplaatsbaar zijn (in totaal zeven posities) voor containers in een lengte tussen 6 en 7,5 meter. Andere extra's zijn onder meer een rvs-kist, een verzinkte reservewielhouder inclusief reservewiel, een tranenplaat boven de draaikrans en een 'Smartboard' voor het uitlezen van de aslasten.

Sinds jaar en dag Floor 

Baets Handel en Transport is al meer dan honderd jaar actief. Er werken twintig mensen bij het familiebedrijf, waar de vierde generatie aan het roer staat. Baets Handel is actief in het in- en verkopen van fourages, olieproducten, kunstmeststoffen en allerlei soorten recyclingmaterialen.  Baets Transport is gespecialiseerd in het transport van met name afval- en recycling materiaal in Europa, inclusief verlading in zeecontainers. Men beschikt in Kelpen-Oler over eigen op- en overslagfaciliteiten, een weegbrug (70 ton) en een goed geoutilleerde werkplaats.

De nieuwe aanhangwagens worden ingezet voor het transport- en het handelsbedrijf van Baets. De inzet is met name voor het vervoer van containers voor losgestort schroot, papier en kunststoffen. Dit vanuit diverse locaties in Duitsland en België. "We werken sinds jaar en dag - al sinds 1969 - met Floor aanhangwagens. Toen later Pacton de productie overnam zijn we automatisch klant van Pacton geworden. Het is gewoon een goed product", vertelt directeur Marc Baets. In totaal zet zijn onderneming een negental Floor-aanhangers in, die getrokken worden door motorwagens van Volvo en Scania. De keus voor widespread werd in een laat stadium genomen; de aanhangwagens waren reeds in bestelling. "Pacton heeft de wijziging gewoon doorgevoerd; het was geen probleem. Met een widespread asstel kunnen we veilig rijden met eenzijdig beladen containers."