WIGCHERS OP STOOM MET PACTON

7 januari 2019

Wigchers Internationaal Transport uit Schoonoord is een dynamisch én groeiend familiebedrijf. Ook het afgelopen jaar werd het wagenpark uitgebreid. Pacton Trailers uit Ommen leverde recent een vijftal vlakke opleggers af, na eerder dit jaar reeds vijf schuifzeilenopleggers en tien vlakke opleggers geleverd te hebben. 

In 2018 werd wederom flink geïnvesteerd in uitbreiding en verjonging van het wagenpark van Wigchers Internationaal Transport. Naast de voornoemde 20 Pacton-opleggers werd bijvoorbeeld geïnvesteerd in 21 nieuwe Volvo-trucks. Daarbij zat ook de 200ste Volvo die in tien jaar tijd werd aangeschaft. Met een wagenpark van zo'n 85 trucks en 270 opleggers is de transportonderneming maximaal flexibel in de diverse deelbranchers van het wegvervoer. Zo is men gespecialiseerd in onder meer transport voor de olie- en gasindustrie, de bouw, de wegenbouw en de agrarische sector. Met een zestigtal kippertrailers wordt het transport van onder meer warm asfalt, freesasfalt, zand, slakken, puin, grond, teelaarde en vervuilde grond uitgevoerd. Dankzij het eigen, moderne wagenpark én een eigen werkplaats voor onderhoud is Wigchers Internationaal Transport optimaal flexibel. Naast de huidige directie (de vierde generatie in het familiebedrijf) - Hedy Smit-Wigchers, Jaap Wigchers en Aaldert Kuipers - zijn er zo'n 100 medewerkers actief voor het transportbedrijf uit Schoonoord. Naast deze hoofdvestiging heeft men staanplaatsen in Hoogeveen, Coevorden, Emmen  en sinds kort ook in Gieten. 

Rijk uitgerust 

De meest recente traileraanschaf betreft een vijftal open opleggers van Pacton, type TXD.345.L-422. De drieassige opleggers hebben een koppelingdruk van 18.000 kg, een asdruk totaal van 27.000 kg en een toelaatbaar gewicht van 45.000 kg. De voorste as van het BPW EAC luchtveerstel is voorzien van een automatische aslift. Daarbij is tevens voorzien in asontlasting als wegrijhulpfunctie tot 30 km per uur. De opleggers zijn voorzien van twee Aspöck Europoint III meerkamer achterlampen en voorts van onder andere zijlampen, steellampen, breedtelichten en werklampen; alle op basis van led-techniek. Onder de maatwerk accessoire-uitrusting van de trailers bevinden zich een rvs-kist links, een wagenbrede stophoutbak, 24 stuks klapbare bindogen - tot acht ton TÜV-gecertificeerd - en zes rijen rongkokers over de hele breedte van de vloer. Ook in onder meer rongenrekken, breedteborden, wielkeggen in houders en een omklapbaar ADR/VLG bord is voorzien. 

Multifunctioneel 

"We zetten de open opleggers met name in voor het transport van tuinhout en andere tuinmaterialen die we voor één van de grootste importeurs van Europa vervoeren", vertelt Hedy Smit-Wigchers. "De shiplapped hardhouten vloer (28 mm) van de opleggers is voorzien van acht container-twistlocks voor één 40 voets of twee 20 voets containers. Het maakt de opleggers multifunctioneel." Wigchers Internationaal Transport is bovenal een no-nonsense bedrijf, waar betrouwbaarheid én flexibiliteit centraal staan. "In onze toeleveranciers zoeken we soortgelijke kwaliteiten. Voor Pacton kiezen we door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Omdat we breed werkzaam zijn en ook in de olie- en gasindustrie, is veiligheid en met name ladingzekering een belangrijk aandachtspunt." De nieuwste uitbreiding van het wagenpark is reeds in bestelling, geeft Smit-Wigchers aan. "Begin 2019 worden nog eens vijf vlakke opleggers door Pacton Trailers geleverd."