TWEE FLOOR UITSCHUIVERS VOOR HUTTEN METAAL STAALBOUW

9 februari 2018

HARDENBERG - Hutten Metaal Staalbouw BV uit Hardenberg schafte recentelijk een tweetal Floor uitschuifbare, open opleggers aan. Directeur Wim Hutten koos nadrukkelijk voor een trailerbouwer uit de eigen regio. Hij belde meteen met Pacton Trailers. "Wij werken vanuit Hardenberg en Pacton vanuit Ommen. Ik vind dat je je eigen regio moet versterken. Ik ga niet van ver halen wat dichtbij ook verkrijgbaar is. Dat de producten goed zijn bij Pacton, dat wist ik wel." 

De 13,5 meter lange trailers voor Hutten Metaal Staalbouw, met een toelaatbaar gewicht van 45.000 kg, kunnen een extra 6,5 meter worden uitgeschoven. De fraaie trailers, met hardhouten vloer en afgewerkt in een glansrode chassislak, worden dagelijks ingezet. Het chassis is uitgevoerd met een centrale koker. De binnentelescoop is een samengestelde chassiskoker met vergrendelgaten. De buitentelescoop is een samengestelde chassiskoker met ingelaste dubbele eindaanslag. Een en ander is voorzien van een luchtbediende vergrendeling van de kokers in stappen van 500 mm. De trailers hebben een SAF-luchtveerstel met drie assen en schijfremmen. De achterste as is naloop fuseegestuurd. De voorste as is voorzien van een volautomatische aslift, geschakeld via EBS, met schakelaar voor gedwongen zakken én een wegrijhulpfunctie. De accessoires bestaan onder meer uit een rvs gereedschapskist, een stalen stophoutbak, touwhaken rondom, bindogen in het randprofiel, drie rijen rongkokers in de vloer en 24 rongkokers in het randprofiel. 

10.000 ton staal 

Eigenlijk koos directeur Wim Hutten als vanzelfsprekend voor Pacton Trailers. Immers, Ommen is vlakbij Hardenberg. Zakendoen in de eigen regio vindt Hutten niet meer dan logisch. Tegelijkertijd hoopt hij 'dat wanneer Pacton nieuw gaat bouwen, men kiest voor Hutten en niet voor een dienstverlener uit bijvoorbeeld de Randstad'.

Hutten Metaal Staalbouw, gevestigd in Hardenberg, is een familiebedrijf gespecialiseerd in staalconstructies. De onderneming heeft het afgelopen jaar zo'n 10.000 ton staal verwerkt en beschikt over een totale productieoppervlakte van circa 11.000 m2. Naast de jarenlange ervaring is men gecertificeerd volgens NEN-EN 1090, ISO-9001, ISO-14001 en VCA**.

Hutten Metaal beschikt nu over één trekkende eenheid, twee semi-diepladers en vier vlakke trailers. Ook andere transporteurs worden regelmatig ingezet. 

Beste jaar ooit 

Bij Hutten Metaal Staalbouw werken zo'n 90 mensen. Het machinepark omvat een groot aantal computergestuurde machines, waaronder geavanceerde boorzaagstraten voor profielstaal, ponsknipmachines en een grote snijmachine voor het fabriceren van kop- en voetplaten. De machines zijn gekoppeld aan het Cad/Cam werkvoorbereidingspakket. Ook het laswerk is van de hoogste kwaliteit. Constructies worden geleverd tot en met EN1090 uitvoeringsklasse EXC3.

De beide Floor-opleggers zijn als uitbreiding aangeschaft. Hutten Metaal doet dan ook goede zaken, nu de bouw langzaam weer aantrekt. Vorig jaar was het beste jaar ooit voort de onderneming. De nieuwe trailers worden ingezet voor het transport van constructiestaal naar conserveringsbedrijven en bouwplaatsen. De gemiddelde vracht weegt zo'n 25 ton. Het staal wordt toegepast in de constructie van ziekenhuizen, fabrieken en bedrijfspanden.